Deling av mobildata via mobiltelefon

Vi blir stadig mer avhengige av internett-tilkobling i jobben vår, og mange opplever å ende opp i jobbsituasjoner der de ikke har tilgang til WiFi, men fortsatt trenger å benytte seg av datamaskinen eller nettbrettet sitt. I slike tilfeller er det godt å huske på at man faktisk kan koble seg til  ved hjelp av bedriftsabonnementet sitt.

Måter å dele mobildata via bedriftsabonnement

Det finnes faktisk flere forskjellige måter et bedriftsabonnement kan deles på, men i hovedsak kan man skille mellom deling av abonnement der man benytter telefonen som et slags modem, og deling ved hjelp av ekstra datakort som bruker data fra det samme abonnementet. Ingen av disse metodene er spesielt vanskelige å få til, og begge har sine unike fordeler og ulemper. Under går vi inn i mer detaljer på forskjellige fremgangsmåter for å dele bedriftsabonnement.

Dele mobildata via datakort

I mange abonnementer kan man i dag be om å få ekstra datakort. Slike datakort er SIM-kort som er laget for datatrafikk, og som kan settes rett inn i enheten sin.Slike datakort kan settes inn i alle slags forskjellige enheter som er tilrettelagt for sim-kort, slik som for eksempel nettbrett, modem, rutere, PCer eller andre enheter.

Noen enheter, slik som for eksempel en del datamaskiner, støtter ikke Sim-kort direkte. I slike tilfeller er det mulig å kjøpe kortlesere som kan plugges inn i datamaskinen ved hjelp av en USB-kabel, eller rutere som kan kobles til enheter ved hjelp av WiFi. Selv om man bruker et eget sim-kort er det verdt å huske på at man bruker data fra det samme bedriftsabonnementet som telefonen.

Dele mobildata via mobilt bredbånd

Mobilt bredbånd er rett og slett en tilkobling til mobilnettet ved hjelp av et slags modem som kobles til datamaskinen ved hjelp av en USB port, eller ved hjelp av en mobil ruter. En mobil ruter gjør at du kan dele mobildata fra et SIM-kort med flere brukere på samme måte som du ville gjort med en vanlig router. Mobile rutere kan også i noen tilfeller være laget med kraftigere antenner, slik at du kan få en bedre tilkobling enn med en vanlig mobiltelefon.

Mobile rutere finnes i flere former, slik som for eksempel små og kompakte Mi-Fi, eller lommerutere som er lett å ta med seg, eller bil-WiFi som monteres i bilen.

Dele mobildata via mobilens Wi-Fi-sone

I dag har de fleste nyere mobiltelefoner en funksjon kalt Mobil Wi-Fi-sone. Når denne funksjonaliteten slås på fungerer telefonen som en slags WiFi ruter, og man kan koble til andre enheter for å dele mobiltelefonens internett-tilkobling. En stor fordel med dette er at du alltid har det du trenger for å umiddelbart sette opp ditt eget Wi-Fi nettverk.

Dele mobildata via mobilen sin Bluetooth

Det er også mulig å dele mobildata ved hjelp av mobilen sin Bluetooth tilkobling. Denne funksjonaliteten ligner på mange måter på telefonen sin WiFi-sone, men rekkevidden er mye mindre. Fordelen med å bruke Bluetooth er at denne tilkoblingsmetoden trekker mindre batteri fra telefonen din.

Dele mobildata via USB kabel

Noen ganger kan trådløse tilkoblinger by på tekniske problemer. Wifi-nettverk og andre trådløse tilkoblinger er også lettere for uvedkommende å få tilgang til, særlig dersom man ikke bruker et sikkert passord. Mange telefoner har muligheten til å dele telefonen sin internettforbindelse via USB-kabel. En slik tilkobling forsikrer også optimal hastighet på forbindelsen.

deling av internett

Hvorfor dele mobildata?

Deling av mobildata kan ha mange fordeler. Hvis en kollega slipper opp for mobildata kan det være nyttig, og veldig mye billigere dersom man heller deler mobildata fra det abonnementet som fortsatt er innenfor månedens tillatte bruk.

Dersom du er sammen med kollegaen din og han eller hun glemmer eller mister mobiltelefonen sin kan du dele mobildata slik at det fortsatt er mulig for kollegaen å komme inn på e-post og lignende på datamaskinen sin. Datamaskinen kan også ofte brukes for å finne telefonen, eller for å slette innholdet på telefonen dersom den er stjålet.

I områder der fibernettverk ikke er tilgjengelig kan det faktisk hende at mobildata er raskere enn alternative internettforbindelser. Da kan det ofte lønne seg å dele data fra ett mobilabonnementet med ekstra mye data i stedet for å tegne et ekstra abonnement. En ekstra fordel med dette er at du også har denne datamengden tilgjengelig hvor enn du går med mobiltelefonen din dersom du skulle trenge det.

Ting å ha i tankene når det gjelder deling av mobildata

En klar ulempe med deling av mobildata er at det krever mer av batteriet ditt. Du bør derfor forberede deg på dette ved å ta med mobilladeren din eller en powerbank.

Det kan være lett gjort å bli vant til å bruke mye data, for eksempel ved å se på video og lignende aktiviteter som du er vant med å gjøre hjemme på WiFi-nettverket. Husk på at mobildata er mer begrenset enn data du bruker hjemme på en fiber-internett tilkobling, og at du kan ende opp med store ekstrakostnader eller redusert hastighet dersom du bruker for mye data.

Ofte er programmer på enheten din i utgangspunktet innstilt slik at forskjellige typer backup, nedlastinger og lignende skjer automatisk når enheten er tilkoblet WiFi. Dersom man deler internett via mobiltelefon vil den tilkoblede enheten registrere dette som en WiFi-forbindelse, og kan potensielt bruke store mengder mobildata for slike nedlastinger og backups.

Mange abonnement, særlig de som tilbyr ubegrenset bruk av data, virker slik at de senker hastigheten på tilkoblingen når bruken overstiger en viss mengde data. Man kan unngå slike situasjoner ved bruk av to forskjellige abonnement.

Sammenlign abonnement

Den beste måten å forsikre deg om at du har nok mobildata og at du ikke ender opp med å betale for mye, eller at du må slite med redusert hastighet, er å sammenligne forskjellige tilbud for abonnement som kan være relevante for deg. Husk også her å være oppmerksom på policyen til mobilleverandøren når det gjelder reduksjon av internett-hastigheten. Her kan det nemlig være relativt store forskjeller ute og gå.

Bedriftsabonnement.no er en tjeneste som spesialiserer seg på å hjelpe bedrifter til å finne passende mobilabonnementer fortere og enklere. Prosessen er lettvint. Alt bedriften din trenger å gjøre er å fylle ut et lite skjema.

Vi sørger deretter for at du mottar tilbud fra flere ulike tilbydere, og at tilbyderne er klar over at de konkurrerer med flere andre slik at de gir deg det absolutt beste tilbudet de har anledning til. Deretter kan du selv sammenligne og ta den endelige avgjørelsen. Tjenesten er helt uforpliktende, så du står fritt til å takke ja eller nei til ethvert tilbud du får.

 

IMG_2161 (1)

«Vårt mål er å hjelpe deg og din bedrift med å finne riktig og kostnadsbesparende mobilabonnement»

Har du noen spørsmål?

Vi besvarer gjerne dine spørsmål dersom det er noe du lurer på. 

Kom i gang her! Tar maks 1 min

Spørsmål og svar

Bedriftsabonnement har vanligvis en del en del tilleggstjenester som man ikke finner i vanlige abonnement for privatpersoner. Disse er funksjoner som slik som for eksempel sentralbord og hovednummer, som gjør det mer lettvint for kunder å ringe til bedriften, og som gjør det mulig for bedriften å viderekoble samtalen til rette vedkommende.

Bedriftsabonnement gir bedriften et mer profesjonelt image når kunder ringer til bedriften. De gjør også livet enklere for de ansatte ettersom kommunikasjonen, både internt og eksternt, forenkles.

Noen av de viktige komponentene som inngårt i bedriftsabonnement, foruten selve telefonabonnementet er bedriftsnett-tjenestene som vanligvis blant annet inkluderer sentralbord, mobil app, bedriftskatalog, hovednummer, menyer, telefonkø-systemer, talemeldinger, svargrupper, alternative visningsnummer, rapportering og mer.

Når du bestemmer deg for et bedriftsabonnement bør du ta i betraktning bruksmønsteret til dine ansatte og hvor mye data hver av disse trenger å bruke. En annen viktig ting å vurdere er hvilke funksjonaliteter som inkluderes i bedriftsnettet, hvilke du eventuelt trenger, og hvor mye disse koster. En annen ting å tenke på er hvilke systemer du bruker internt til kalender og lignende dersom du har planer om å integrere dette med bedriftsnettet.

Mange bedriftsnett kan integreres med kalendere og andre funksjoner. For eksempel er det vanlig å synkronisere bedriftsnett med Microsoft Outlook slik at bedriftsnettet automatisk kan oppdateres med tanke på hvem som til enhver tid er lister som tilgjengelig i kalenderen sin.

Kom i gang her! Det tar maks 1 min

Før du går...

La oss ringe deg, slik at du får det beste tilbudet fra flere operatører!

Ved å sende skjemaet godtar du at Bedriftsabonnement skal kunne gi meg et personlig tilbud, og at leverandøren behandler mine persondata basert på mine valg