Bredbåndsavtale

Få en bredbåndsavtale som virkelig passer ditt borettslag

Det trenger ikke være vanskelig å finne rett bredbånd til borettslag. Med bedriftsabonnement.no kommer de beste tilbudene til deg.

1. Beskriv hva du trenger

Fyll inn skjemaet ovenfor med informasjon om bedriften og adresse

2. Motta tilbud

Etter vi har mottatt det skjemaet sender vi deg uforpliktende tilbud

3. Velg og vrak

Nå er det bare å velge det tilbudet som passer dere best!

couple-browsing-web-together-in-living-room-JJ5PQHN.jpg

Vi gjør jobben for deg.

Ta grep for å spare penger på bredbånd

Bedriftsabonnement.no er en gratis sammenligningstjeneste av bedriftstjenester i Norge. Vi synes det skal være enkelt å få gode avtaler på bedriftstjenester. Derfor samler vi tilbydere av ulike tjenester i Norge – så du slipper å gjøre det selv.

 

Spar penger

Spar tid

Anbefalinger

Hva sier våre kunder?

Statt Torsk AS
Statt Torsk ASMerete Pettersen. QA leder
Les mer
Vi har mottatt veldig god service gjennom bedriftsabonnemenet. Gode oversiktlege tilbod og veldig god kundeservice. Veldig pluss at vi har fått en kontaktperson gjennom avtala slik en slepp å forhalda seg til eit sentralbord.
Firi AS
Firi ASSilje Kørli, Financial Controller
Les mer
Vår opplevelse av Håger Nitteberg i Bedriftsabonnemenet.no er at vi har fått god informasjon om hvilket abonnement og leverandør som vil passe best til våre behov. Og fremforhandlet et godt tilbud for oss. Overgang fra tidligere abonnement har også fungert bra. Vi har opplevd vår rådgiver som tilgjengelig og hjelpsom om vi har hatt spørsmål.
Veronica Wolsner-Papa
Veronica Wolsner-PapaJKS Norge AS
Les mer
Vi er fornøyde med oppfølging og kundeservice fra vi startet til avtalen ble satt i gang. Fikk god info og raskt svar om det var noe vi lurte på. Profesjonell og serviceinnstilt, og kan anbefale Håger Nitteberg videre.
Ottar Bergersen & Sønner ASLill Bente, Controller
Les mer
Smidig overgang til ny leverandør, reduksjon i telefonkostnader, uendret dekning, alle abonnementer tilpasset historisk forbruk. Ny sentralbordløsning, svært brukervennlig. Meget fornøyd med kundeservice, kort responstid, hyggelige og særdeles kunnskapsrike ansatte som svarer på spørsmål og løser problemer fortløpende.
Glacio AS
Glacio ASJesse Williams, Management
Les mer
Vi er svært fornøyd med hele prosessen fra kartlegging av våre behov til bytte av mobiloperatør. Tilbudet vi fikk var meget konkurransedyktig og løsningen har bidratt til forbedret kommunikasjon mellom våre ansatte.
Eik Senteret
Eik SenteretTom Jensen, Daglig leder
Les mer
Da vi skulle velge ny mobil sentralbordløsning for Vestfold Maskin As, tok vi kontakt med Bedriftsabonnement og Håger Nitteberg. Håger fant frem til en løsning og ett system, som for oss fungerer veldig mye bedre enn det systemet vi tidligere hadde. Håger har fulgt oss i hele prosessen, fra bytte av abonnementer til oppsett av sentralbord mm. Han er alltid tilgjengelig og lett å samarbeide med, og sørger for at vi føler oss veldig godt ivaretatt. Vi kan trygt anbefale Bedriftsabonnement og Håger Nitteberg.
Previous
Next

Bredbånd og Fiber for Borettslag

bredbånd borettslag

Om bredbånd i borettslag

I dag er bredbånd en essensiell del av livet vårt mye av informasjonen og tjenestene vi trenger til vanlig er i dag kun tilgjengelig via internett. Bredbåndstilkoblingen er derfor for de fleste like viktig som tilkobling til strøm eller vann. Det er likevel store forskjeller mellom folk på hvor mye de bruker internett, så det kan variere mye hvilken bredbåndsavtale som passer best for den enkelte husstanden.

 

Som styreleder eller styremedlem i borettslaget er det din jobb å finne den beste bredbåndsavtalen for beboerne i borettslaget samtidig som at de ulike behovene til de individuelle beboerne når det gjelder hastighet og funksjonaliteter må kunne dekkes. 

Les mer om bedriftsabonnement mobil

Hva gjør bredbånd til borettslag forskjellig?

Borettslag der en avtale med alle beboerne kan gjøres kollektivt med bredbåndsleverandøren er attraktive kunder for bredbåndsselskapene siden de i et borettslag kan få flere kunder på en gang. Dette betyr for eksempel at det er større sjanser for å få lagt inn ny fiber til ett borettslag enn til en bolig der det bare er snakk om en enkelt husstand.

 

En ting som er forskjellig med bredbåndsavtaler som forhandles frem av et borettslag er at beboerne i borettslaget som regel vil ha muligheten til å velge mellom forskjellige bredbåndsavtaler alt etter hva de har bruk for. Det hender også at prisene og tilbudet som tilbys er mer attraktivt. Et borettslag har nemlig større forhandlingskraft i forhandlinger om bredbåndsavtale siden de representerer en gruppe av flere husstander.

 

Denne forhandlingskraften fra å forhandle frem en bredbåndsavtale som en gruppe er noe styrelederen i et borettslag kan dra fordel av når han eller hun forhandler frem en bredbåndsavtale for medlemmene i borettslaget.

 

Prosessen med å finne og forhandle frem de beste tilbudene på vegne av medlemmene i borettslaget er noe som kan kreve mye tid og stor innsats fra styreleder eller andre i styret, og dersom avtalen ikke godkjennes av styret i borettslaget, eller i noen tilfeller, av alle medlemmene i borettslaget, kan det hende at prosessen må startes på nytt igjen.

 

De fleste styremedlemmer i borettslag har ikke så mye tid å bruke på slike aktiviteter, og det kan derfor være en god ide å benytte seg av en sammenligningstjeneste som forenkler denne prosessen og gjør den mer effektiv. Les mer om hvordan vi i Bedriftsbonnement.no gjør livet lettere for styreledere og andre styremedlemmer i borettslag i denne artikkelen.

Bedrift? Få en bedre bredbåndsavtale

 

Bredbånd til borettslag – hva har du å velge mellom?

For borettslag er det ofte viktig at beboerne har så mye som mulig valgfrihet når det gjelder hvilken kapasitet og hvilke tilleggstjenester de ønsker, og hvor mye de trenger å betale for dette. Det er naturligvis også viktig å finne en løsning som tilbyr stabilt internett til en pris som er så rimelig som mulig slik at beboerne ikke har grunn til å stille spørsmålstegn ved valg av bredbåndsleverandør.

 

Markedet for bredbånd i Norge har livlig konkurranse, med både små og store lokale, regionale eller nasjonale bredbåndsleverandører som tilbyr ulike tjenester. Tilbudene fra de forskjellige leverandørene er tilpasset ulike deler av markedet, med bredbåndsavtaler som varierer mye i fleksibilitet og valgfrihet, hastighet, teknologiløsning og tilleggstjenester som er tilgjengelige. I avsnittet under går vi nærmere inn på noen av de aktuelle løsningene som er tilgjengelige og kan være relevante for borettslag.

 

Fiber, hybrid fiber og andre kabel-bredbåndsløsninger for borettslag

Den raskeste og mest stabile teknologien for å koble seg til internett er i dag fiberbredbånd. Fiber er derfor også en av favorittene blant borettslag som bytter til ny bredbåndsløsning for beboerne sine.

 

I mange tilfeller har borettslag allerede eksisterende kabelinfrastruktur som for eksempel brukes til kabel-TV eller internett. Dersom dette er tilfelle kan en attraktiv løsning også være installasjon av hybrid fiber. Dette betyr at man, i stedet for å legge ny fiberkabel inn til hver husstand, i stedet kobler den eksisterende infrastrukturen til fibernettverket.

 

Hybrid Fiber betyr i mange tilfeller at man kan få unnagjort tilkoblingen mye raskere og billigere, noe som er en fordel for både bredbåndsleverandøren og brukerne. Hastighet og stabilitet er litt lavere enn ved bruk av ren fiber, men dette er knapt merkbart for de aller fleste brukere. Hybrid Fiber er derfor ofte en god løsning for borettslag.  

 

DSL er en eldre bredbåndsteknologi som bruker det gamle kobbernettet til overføring av data. Denne teknologien har mindre kapasitet enn fiber, og er mindre stabil siden signalene i kobbernettet lettere kan forstyrres av elektriske impulser som oppstår for eksempel som et resultat av dårlig vær.

 

Noen borettslag har i dag fortsatt installert DSL-linjer, men dette er som regel ikke noe som man vil få tilbud om dersom man bestiller en ny bredbåndspakke for borettslaget. Dette er på grunn av at DSL er en teknologi som er på vei ut, og som gradvis er i ferd med å bli erstattet av fiberbredbånd.

fiber borettslag

Trådløse bredbåndsløsninger for borettslag

Wide Area Network (WAN) teknologi er en teknologi som frem til i dag ofte har blitt brukt i de områdene som befinner seg i nærheten av der fibernettet er utbygd. Kort forklart virker denne teknologien slik at fibernettet kobles til en kraftig antenne som videresender data-trafikk mellom fibernettet og brukeren.

 

Trådløst bredbånd basert på WAN-teknologien er en løsning som har vært, og fortsatt er, populær mange steder i landet frem til i dag. Likevel begynner relevansen til slike løsninger å reduseres i takt med med introduksjonen av et stadig kraftigere mobilnett som ofte tilbyr løsninger som er både billigere og mer fleksible for brukeren..

 

Den stadige oppgraderingen av den norske mobiltelefoni-infrastrukturen har forandret mye når det gjelder internett. 5G tilkoblinger kan i dag i de fleste tilfeller gjøre den samme jobben som fiberbredbånd. Bredbånd via mobilnettet er også en løsning som er mer fleksibel, og i tillegg slipper man dyr og vanskelig installasjon av fysiske kabler i bygningen.

 

De oppgraderingene i mobilnettet betyr at trådløst bredbånd levert via mobilnettet kan være en god løsning som er et relevant og lettvint alternativ for mange borettslag i dag. Bredbånd via satellitt er en annen trådløs løsning som eksisterer, og som har blitt mer relevant etter introduksjonen av Elon Musk sitt Starlink prosjekt i Norge i August 2022. Bredbånd via satellitt er likevel en løsning som sjelden er relevant for borettslag.   

 

Tilleggstjenester i bredbåndsavtaler for borettslag

Når man skal velge bredbåndsavtale for et borettslag er det viktig å velge en løsning som passer for de ulike interessene og behovene til beboerne. Noen bredbåndsleverandører tilbyr kun raskt internett, og spesialiserer seg på dette, men det finnes også leverandører tilbyr en rekke tilleggstjenester.

 

Det er relativt vanlig å levere bredbånd i en pakke med med Kabel TV og strømmetjenester. Hvor stort programarkiv brukerne har tilgang til er en av de tingene som kan være litt forskjellig mellom ulike leverandører. Muligheter for å ta opp tv-programmer, og hvor mange timer man kan ta opp kan også variere.

 

Noen bredbåndsleverandører har også tilbud som er spesialtilpassede for gaming. Andre tjenester som finnes er IP-telefoni for hjemmetelefon, og tilkobling til husalarm. De ovenfor nevnte tjenestene er noen av de vanligste man finner, men det finnes også andre tjenester som bredbåndsleverandørene kan inkludere i tilbudene sine. 

Les mer om mobilt bredbånd

Slik blir det lettere å finne rett bredbånd til borettslag

Mange valgmuligheter og stor konkurranse i markedet er en fordel for brukerne ettersom man har bedre sjanser for å finne en bredbåndsleverandør som kan tilby akkurat det man trenger. Den store konkurransen i markedet betyr også at prisene stadig presses nedover.

 

Samtidig betyr det store utvalget at det blir stadig mer informasjon å gå gjennom for å ta en velinformert avgjørelse ved valg av bredbåndsabonnement. For travle styremedlemmer i borettslag betyr dette ekstra arbeid som man kanskje ikke egentlig har tid til å ta seg av. Da kan det lønne seg å bruke en profesjonell sammenligningstjeneste, slik som for eksempel Bedriftsabonnement.no, som hjelper til med å finne og sortere de ulike relevante tilbudene som er tilgjengelige for borettslaget.

 

Tjenesten til Bedriftsabonnement.no er veldig lett å bruke. Alt man trenger å gjøre er å fylle ut det enkle skjemaet, og vente på å motta en oversikt over de beste tilbudene som er tilgjengelige for borettslaget. Dette gjør det lekende lett å finne og sammenligne de mest relevante tilbudene uten at det tar opp dyrebare timer.

 

Tjenesten er helt gratis, og kommer uten forpliktelser i tilfelle ingen av de av tilbudene som mottas viser seg å møte forventningene til beboerne i borettslaget.

Husk dette før du bestiller bredbånd til borettslag

Før du som styreleder eller styremedlem i borettslaget begynner å lete etter den rette bredbåndsavtalen for borettslaget ditt er det viktig å ha en god oversikt over hva behovene til de forskjellige husstandene i borettslaget. Den beste måten å finne ut av dette er som regel å snakke med beboerne for å finne ut hva de legger vekt på og hvilke tjenester de trenger.  

 

Ofte vil mange foretrekke den billigste løsningen, men dette er slett ikke alltid tilfelle, særlig for beboere som har spesielle behov, slik som for eksempel gamers. Husk at det er de individuelle husstandene som til syvende og sist betaler for bredbåndsabonnementet, så de trenger å ha tilgang til en tjeneste som dekker behovene deres på en tilfredsstillende måte.

 

Ikke glem at det er flere faktorer enn bare hastighet og pris som gjelder. For eksempel er bindingstiden en faktor som kan være lett å glemme. En annen viktig faktor er de ulike tilleggstjenestene som er tilgjengelige for husstandene i borettslaget. Kundestøtten er også en faktor som er viktig å ta i beregningen.

 

Kom i gang her! Det tar maks 1 min

Kom i gang her! Tar maks 1 min

Spørsmål og svar

Bedriftsabonnement har vanligvis en del en del tilleggstjenester som man ikke finner i vanlige abonnement for privatpersoner. Disse er funksjoner som slik som for eksempel sentralbord og hovednummer, som gjør det mer lettvint for kunder å ringe til bedriften, og som gjør det mulig for bedriften å viderekoble samtalen til rette vedkommende.

Bedriftsabonnement gir bedriften et mer profesjonelt image når kunder ringer til bedriften. De gjør også livet enklere for de ansatte ettersom kommunikasjonen, både internt og eksternt, forenkles.

Noen av de viktige komponentene som inngårt i bedriftsabonnement, foruten selve telefonabonnementet er bedriftsnett-tjenestene som vanligvis blant annet inkluderer sentralbord, mobil app, bedriftskatalog, hovednummer, menyer, telefonkø-systemer, talemeldinger, svargrupper, alternative visningsnummer, rapportering og mer.

Når du bestemmer deg for et bedriftsabonnement bør du ta i betraktning bruksmønsteret til dine ansatte og hvor mye data hver av disse trenger å bruke. En annen viktig ting å vurdere er hvilke funksjonaliteter som inkluderes i bedriftsnettet, hvilke du eventuelt trenger, og hvor mye disse koster. En annen ting å tenke på er hvilke systemer du bruker internt til kalender og lignende dersom du har planer om å integrere dette med bedriftsnettet.

Mange bedriftsnett kan integreres med kalendere og andre funksjoner. For eksempel er det vanlig å synkronisere bedriftsnett med Microsoft Outlook slik at bedriftsnettet automatisk kan oppdateres med tanke på hvem som til enhver tid er lister som tilgjengelig i kalenderen sin.

Før du går...

La oss ringe deg, slik at du får det beste tilbudet fra flere operatører!

Ved å sende skjemaet godtar du at Bedriftsabonnement skal kunne gi meg et personlig tilbud, og at leverandøren behandler mine persondata basert på mine valg