Best i test – mobilabonnement bedrift

Det er mye å sette seg inn i dersom man skal bytte bedriftsabonnement for tiden. Det finnes mange feller å gå i, der skjulte gebyrer kan ende opp med å koste bedriften mye om man ikke er oppmerksom, og der man blir sittende fast på grunn av bindingstid. Vi har sjekket de mest populære abonnementene i markedet.

Det var Ice, Talkmore og Nortel som skilte seg ut med de beste abonnementene i testen vår. Les videre for å finne ut mer om disse abonnementene, og hvorfor vi føler disse abonnementene er de beste.

Testkriterier

I testen vår har vi sett på en rekke kriterier som er viktige i bedriftsmarkedet. Kostnad er naturligvis en av nøkkelkriteriene vi ser på i testen vår, men samtidig vurderer vi også slike ting som dekning, administrasjon, og tilgjengelige tilleggstjenester.

Mobilnettet sin dekning

Dekning er naturligvis utrolig viktig for hvordan bedriftsabonnementet ditt virker. Det er få ting som er mer frustrerende enn å stå der uten dekning når du virkelig trenger å komme i kontakt med noen på telefon eller trenger tilgang til internett.

Likevel er dekning av underordnet viktighet for testen vår generelt. Dette er fordi alle abonnementene (også inkludert Ice) har enten Telenor eller Telia dekning. Begge disse nettverkene er godt utbygd, men det vil alltid være en god ide å sjekke hvilket av disse mobilnettene som gir best tilgang i det området der de fleste ansatte oppholder seg.

Bindingstid på bedriftsabonnement

Det er fortsatt relativt vanlig med bindingstid for bedriftsabonnement, men det finnes også mange alternativer uten bindingstid. Det hender bedriften din kan få bedre priser dersom man inngår en avtale med 24 måneders bindingstid.

For større bedrifter er det vanligere å bruke mer avanserte produkter slik som for eksempel bedriftsnett og sentralbord. Det er ofte litt jobb med å sette opp slike funksjonaliteter, integrere dem med bedriftens egen teknologiske infrastruktur, og gjøre alle de ansatte kjent med dem. Det er derfor vanligere at man med et slikt system inngår en avtale som også inkluderer bindingstid.

Les mer: Bedriftsabonnement uten bindingstid

Sentralbord og bedriftsnett

Det blir stadig vanligere for bedrifter å installere mobile sentralbord som lett kan styres hvor som helst fra mobiltelefonen. Denne typen funksjonalitet er en av de tingene som skiller private abonnement fra bedriftsabonnement, og vil har derfor lagt særlig vekt på slike funksjonaliteter i testen vår.

Pris og verdi for pengene

Pris er alltid viktig når vi sammenligner mobilabonnementer, og dette gjelder minst like mye for bedriftsabonnementer. Når man sammenligner pris er det naturligvis viktig at vi vurderer prislappen i forhold til hvor mye man får for pengene, og dette er noe vi legger vekt på i denne testen.

Mobiltelefoni bedrift – de beste abonnementene

For å kunne identifisere de beste mobilabonnementene for bedrifter er det viktig å først gjøre det klart at Bedrifter har ulike behov når det gjelder bedriftsabonnement. Det er derfor nærmest umulig å klassifisere ett abonnement som det beste. I stedet har vi delt abonnementene inn i følgende kategorier basert på de unike behovene de fyller:

  • Best for lite bruk av data
  • Best for storbrukere av data
  • Best for mellomstore og større organisasjoner
  • Best for småbedrifter

Under går vi inn på hvilke mobilabonnementer vi ser som vinneren inne hver av disse kategoriene, og hvorfor.

Best for lite bruk av data: Ice 1 GB kr 149,-

ice bedriftsabonnementSelv om bedrifter i dag generelt blir stadig mer avhengige av å bruke data, så betyr dette slett ikke at alle ansatte trenger å ha abonnement som lar dem bruke mye data. I noen bedrifter trenger de ansatte lite eller ingen data, for eksempel dersom de ansatte for det meste skal benytte telefonen innenfor WiFi-området til bedriften, eller dersom bedriften ikke i stor grad benytter seg av digitale løsninger.

Data koster en del, så i slike tilfeller kan det være mye å spare på et abonnement som gir brukeren lite eller ingen mobildata.

Selv om det er Talkmore som har den aller billigste basisprisen for abonnement med abonnement som starter fra 39 kroner så kan dette abonnementet fort bli dyrere enn det man hadde planlagt. Denne prisen inkluderer nemlig ingen ting. Når man begynner å bruke samtaler og data kan man lett få seg en ubehagelig overraskelse med dette abonnementet.

Av denne grunn liker vi abonnementet til Ice best for denne kategorien. Ice sitt billigste abonnement, som kun koster 149 kroner inkluderer allerede 1 GB mobildata med rollover, i tillegg til fri tale, fri SMS og fri MMS. Abonnementet kan også brukes innen EU/EØS uten ekstra kostnader, og er uten bindingstid.

For en ekstra 29 kroner per bruker får man også tilgang til Ice sin bedriftsnett-funksjonalitet som inkluderer sentralbord, hovednummer, svargrupper, køtavle og mye mer.

Les mer om Ice

Best for storforbrukere av data: Nortel Grenseløs kr 499,-

nortel bedriftsabonnementNoen bedrifter kjører det meste av infrastrukturen sin på nettet. Dersom de ansatte i tillegg også er mobile og befinner seg mye utenfor kontoret kan det kreve stort forbruk av mobildata. Dette er særlig tilfelle når de ansatte bruker video, grafikkfiler eller andre typer filer som krever mye mobildata når de overføres.

I disse tilfellene er det viktig å tilrettelegge for nok data. Dersom man ikke ordner dette på forhånd kan gebyrene for ekstra bruk av data bli veldig store. Abonnement med ubegrenset data kan være en god løsning her. Dersom man derimot både bruker mye data og samtidig trenger stor hastighet kan et begrenset abonnement være en bedre løsning.

Nortel grenseløs til 499 kroner er ett av de billigste abonnementene i markedet som gir deg ubegrenset bruk av mobildata. Dette er langt fra det eneste selskapet som tilbyr ubegrenset mobildata, men en vesentlig forskjell mellom Nortel og konkurrentene er at Nortel har en daglig grense på 10 GB før hastigheten begrenses for abonnementet. Neste dag blir hastigheten satt opp igjen.

Mange av konkurrentene til Nortel begrenser hastigheten først etter 100 GB, men da må man til gjengjeld slite med den nedsatte hastigheten helt til slutten av måneden. Med andre ord har man tilgang til rundt 3 ganger så mye data til full hastighet med Nortel enn det som er vanlig blant konkurrentene, og dette får man til en veldig konkurransedyktig pris. I tillegg har man selvfølgelig fri tale, SMS og MMS, og kan bruke abonnementet i EU/EØS.

En ulempe med Nortel er at de krever 24 måneders bindingstid for de fleste abonnementene sine. En stor tilleggsfordel med Nortel er at de tilbyr et avansert bedriftsnett, men dette må bestilles som en tilleggstjeneste.

Les mer om Nortel

Best for mellomstore og større organisasjoner: Talkmore 10 GB kr 299,-

talkmore bedriftsabonnementStore og små bedrifter har som oftest ulike behov. I store bedrifter er det viktig å ha tilgang til teknologi som forsikrer at man ikke mister oversikten over kommunikasjonen, og at man har systemer på plass som gir potensielle kunder som ringer inn inntrykket av at man har å gjøre med en ryddig og profesjonell organisasjon.

For mange større bedrifter betyr dette som regel at man implementerer et bedriftsnett og et sentralbordsystem som kan hjelpe bedriften med å holde styr på kommunikasjonen både internt og eksternt.

Talkmore 10 GB til kr 299,- er en av markedets klare favoritter i dag blant mellomstore og store selskaper. Talkmore eies av Telenor, og tilbyr mange av de samme produktene som Telenor tilbyr, men til en lavere pris. Talkmore har en velutviklet bedriftsnett-tjeneste som bedriften kan legge til for bare kr 29,- per ansatt.

Bedriftsnettet til Talkmore gir de ansatte tilgang til en mobil app med mobilt sentralbord, samtalekøer, svargrupper, menyer og talemeldinger, valg av nummer når du ringer ut, integrasjon med microsoft produkter, gule sider og mye mer.

Les mer om Talkmore

Best for småbedrifter: Telia Dobbel 2 GB

telia bedriftsabonnementSmåbedrifter fungerer ofte på en mer uformell måte, og som oftest ikke behov for slike avanserte funksjonalitetene som bedriftsnett og sentralbord. For slike bedrifter kan et hovednummer og en mindre avansert versjon av bedriftsnett likevel ofte være nyttig så lenge som dette ikke driver opp prisen for mye for bedriften.

Telia Dobbel abonnementene som starter fra kr 299,- i måneden gir bedriften en lav pris i utgangspunktet dersom en lav datamengde forventes. Samtidig slipper bedriften store overraskelser med svindyr data dersom forbruket går over kvoten. På alle Telia Dobbel abonnementene kan datamengden nemlig dobles for kun kr 99,-.

Telia tilbyr også et profesjonelt bedriftsnett som gir bedriften tilgang til hovednummer, mobilt sentralbord, mobil app, bedriftskatalog, nummeroppslag, viderekobling, besøksregistrering, integrasjoner, statistikk og mye mer. Bedriftsnett fra Telia passer både for små og store bedriftskunder, og hjelper med å gi bedriften en bedre oversikt over kommunikasjonen til de ansatte og henvendelser fra kunder.

Les mer om Telia

IMG_2161 (1)

«Vårt mål er å hjelpe deg og din bedrift med å finne riktig og kostnadsbesparende mobilabonnement»

Har du noen spørsmål?

Vi besvarer gjerne dine spørsmål dersom det er noe du lurer på. 

Følg oss

Kom i gang her! Tar maks 1 min

Spørsmål og svar

Bedriftsabonnement har vanligvis en del en del tilleggstjenester som man ikke finner i vanlige abonnement for privatpersoner. Disse er funksjoner som slik som for eksempel sentralbord og hovednummer, som gjør det mer lettvint for kunder å ringe til bedriften, og som gjør det mulig for bedriften å viderekoble samtalen til rette vedkommende.

Bedriftsabonnement gir bedriften et mer profesjonelt image når kunder ringer til bedriften. De gjør også livet enklere for de ansatte ettersom kommunikasjonen, både internt og eksternt, forenkles.

Noen av de viktige komponentene som inngårt i bedriftsabonnement, foruten selve telefonabonnementet er bedriftsnett-tjenestene som vanligvis blant annet inkluderer sentralbord, mobil app, bedriftskatalog, hovednummer, menyer, telefonkø-systemer, talemeldinger, svargrupper, alternative visningsnummer, rapportering og mer.

Når du bestemmer deg for et bedriftsabonnement bør du ta i betraktning bruksmønsteret til dine ansatte og hvor mye data hver av disse trenger å bruke. En annen viktig ting å vurdere er hvilke funksjonaliteter som inkluderes i bedriftsnettet, hvilke du eventuelt trenger, og hvor mye disse koster. En annen ting å tenke på er hvilke systemer du bruker internt til kalender og lignende dersom du har planer om å integrere dette med bedriftsnettet.

Mange bedriftsnett kan integreres med kalendere og andre funksjoner. For eksempel er det vanlig å synkronisere bedriftsnett med Microsoft Outlook slik at bedriftsnettet automatisk kan oppdateres med tanke på hvem som til enhver tid er lister som tilgjengelig i kalenderen sin.

Kom i gang her! Det tar maks 1 min

Før du går...

La oss ringe deg, slik at du får det beste tilbudet fra flere operatører!

Ved å sende skjemaet godtar du at Bedriftsabonnement skal kunne gi meg et personlig tilbud, og at leverandøren behandler mine persondata basert på mine valg