Ubegrenset mobildata til bedriftstelefonen

Fri tale er ikke lenger nok

Mobildata er i dag mye mer brukt enn både tale og SMS. Dagene da hovedfunksjonen til telefonen vår var å telefonsamtaler er forlengst over, og dagens smarttelefoner fungerer egentlig som datamaskiner.

Fri tale og SMS er i dag vanlig i de fleste bedriftsabonnementer. Dette høres i utgangspunktet utrolig generøst ut, men mobilselskapene kan gjøre dette fordi de vet at det i dag er en forsvinnende liten del av kommunikasjonen vår som faktisk skjer gjennom vanlige telefonsamtaler, SMS eller MMS. I stedet tyr vi stadig oftere til chat, tale eller video gjennom mobile apper som bruker mobildata, og som derfor bruker av datapakken din.

WiFi hjelper, men…

De fleste kontorer er i dag utstyrt med WiFi nettverk. Dette reduserer naturligvis behovet for ubegrenset mobildata ettersom de ansatte benytter seg av WiFi i den perioden de er på kontoret. Likevel er det i mange industrier vanlig at ansatte må farte rundt. Dette kan gjelde alt fra feltoppdrag, til kundebesøk eller andre bedriftsreiser.

Når ansatte er utenfor kontoret er behovet for data til gjengjeld ekstra stort. Da hender  det nemlig ofte at mobildata ikke bare brukes for surfing og annet på telefonen, men benyttes i tillegg også for å for eksempel koble seg til bedriftens skybaserte systemer, for å laste ned e-posten sin eller lignende mens man er utenfor kontoret.

Mellom jobben og hjemmet er det også vanlig at de ansatte tar seg av ting. Det er for eksempel mange som liker å benytte tiden på toget eller bussen til å ta seg av småting som man ikke fikk unnagjort før man forlot kontoret, eller til å forberede seg til neste dags strabaser.

I tillegg er det stadig vanligere at ansatte får lov til å benytte seg av det samme abonnementet for privat bruk som de benytter i jobbsammenheng. Dette har blitt et vanlig frynsegode som egentlig også kommer bedriften til gode uten at det trenger å koste bedriften noe særlig ekstra.

Hvem trenger ubegrenset data?

Før i tiden var det for det meste personell som jobbet mye utenfor kontoret som hadde bruk for mobiltelefon, men dette har forandret seg veldig over de siste årene. I dag, med avanserte mobile bedriftsnett og andre viktige innovasjoner, er fasttelefon på vei ut. Bedriftsnett-systemene er i stor grad skybaserte og er i første omgang mobile, noen ganger med muligheter for også å koble til IP-telefoni. Dette betyr at selv de som administrerer sentralbordet og lignende administrative oppgaver nå kan gjøre dette både inne på kontoret eller ute på mobilnettet ved hjelp av mobildata. Det blir også stadig vanligere å la ansatte jobbe hjemmefra hele eller deler av tiden. Alt dette bidrar til økt behov for mobildata hos de de fleste ansatte.

Ubegrenset data har sine fordeler

Stadig flere bedrifter foretrekker bedriftsabonnement med ubegrenset mobildata. Slike abonnement begrenser effektivt hvor mye bedriften ender opp med å betale for abonnementet uansett hvor mye data den ansatte bruker både i arbeidstiden og privat, slik at bedriften har full forutsigbarhet i utgiftene sine.

Ubegrenset mobildata gir den ansatte også forutsigbarhet når det gjelder internettilgang. Den ansatte vil alltid ha nok data tilgjengelig for å jobbe hjemmefra, besvare e-post på farten, delta i videomøter og lignende. I tillegg trenger den ansatte aldri å bekymre seg for å overskride kvoten sin, som med andre typer abonnement ofte kan resultere i dyre ekstra gebyrer.

Selv bedriftsabonnement med ubegrenset data har sine begrensninger

Selv bedriftsabonnement med ubegrenset data har i dag sine begrensninger. Disse begrensningene går ikke på hvor mye data som brukes, men på hvor fort man kan bruke data. Mange bedriftsabonnement som tilbyr ubegrenset data vil for eksempel redusere hastigheten på tilkoblingen når forbruket av mobildata passerer 100 GB i løpet av en måned, 10 GB i løpet av en dag eller lignende.

Begrensningen av hastigheten gjør at operatøren effektivt reduserer den gjenværende bruken. Samtidig slipper brukeren å risikere ekstrakostnader. Selv om de fleste kan surfe på nettet som normalt selv etter nedsatt hastighet, kan det likevel merkes dersom hastigheten plutselig settes ned fra 300 Mbit/s til 3 Mbit/s.

for noen kan nedsatt hastighet være frustrerende og forstyrrende, men det finnes ofte løsninger der operatøren lar kunder kjøpe oppgradert hastighet eller lignende dersom det skulle være nødvendig.

Bedriftsabonnement med ubegrenset data – begrensninger når du reiser

De fleste bedriftsabonnement tilbyr i dag sine abonnenter å bruke abonnementet sitt som vanlig, selv når de er på reise i EU/EØS-området. Dette gjelder også dersom du har et abonnement med ubegrenset mobildata. Dersom du planlegger å bruke abonnementet ditt i EU/EØS-området er det likevel viktig å sjekke om det her finnes egne begrensninger.

I mange tilfeller vil abonnementet ditt ha spesielle regler for reiser i EU/EØS, der du bare kan bruke en begrenset mengde data mens du er på reise.

Mobilselskaper som tilbyr bedriftsabonnement med ubegrenset data

Det var Chilimobil som i Mai 2018 var først ute med abonnement som gav brukeren tilgang til ubegrenset data. Bedriftsabonnement med ubegrenset data er i dag vanlig i markedet, og det finnes en rekke forskjellige tilbud å velge mellom. Under finner du listen over de operatørene som i dag tilbyr bedriftsabonnement med ubegrenset data.

Telenor

Telenor tilbyr tre forskjellige bedriftsabonnement med ubegrenset data. Forskjellen mellom disse er hastigheten på datatilkoblingen din. Abonnementene er

  • Frihet Basis (10 Mbit/s, Kr 649,- /mnd.)
  • Frihet Standard (100 Mbit/s, Kr 699,- /mnd.)
  • Frihet Maks (300 Mbit/s, Kr 799,- /mnd.)

Les mer om Telenor Bedriftsabonnement

Telia

Telia Ubegrenset gir hastigheter på opptil 300 Mbit/s for kr 599,-/mnd. gir ubegrenset bruk av tale, SMS og data. Hastigheten begrenses til 3 Mbit/s for resten av måneden når bruken passerer 100 GB. Abonnementet forutsetter en avtale på 24 måneder.

Les mer om Telia bedriftsabonnement

ICE

Ice sitt Data Frihet abonnement gir deg tilnærmet ubegrenset bruk av data, men dette er begrenset til der ICE har nettverk. Data Frihet er en tilleggstjeneste som kan kjøpes for kr 99,- i tillegg til Ice sine andre abonnement på mellom 6 GB og 50 GB. Data Frihet gir deg 1000 GB mobildata som kan brukes på mobilnettet til Ice.

Les mer om ICE bedriftsabonnement

Nortel

Nortel Grenseløs, som brukere nettet til Telenor, koster kr 499,- og er etter vår mening et av de beste abonnementene for ubegrenset data. Dette er fordi et abonnement gir deg 10GB per døgn før hastigheten begrenses. Dette gir deg samlet en hel del mar data med full hastighet enn det mange av konkurrentene gjør, og til en rimelig pris.

Les mer om Nortel bedriftsabonnement

Chilimobil

Chilimobil, som var forgangeren når det gjelder mobilabonnement med ubegrenset data, har et ubegrenset mobildata abonnement som kun koster kr 499,- per måned. Abonnementet gir ubegrenset hastighet til du passerer 100 GB i måneden. Deretter vil hastigheten justeres ned til 3 mbit/s ut måneden.

Les mer om Chilimobil bedriftsabonnement

Talkmore

Talkmore har, i likhet med Telenor, tre forskjellige bedriftsabonnementer med ubegrenset mobildata. Forskjellen mellom disse abonnementene ligger i hastighetene du får tilgang til med abonnementene, og selvfølgelig også i prisen. Abonnementene er som følger:

  • Normal (10 Mbit/s, kr 499,-/mnd)
  • Rask (100 Mbit/s, kr 549,-/mnd)
  • Maksimal (300 Mbit/s, kr 749,-/mnd)

Abonnementene gir ubegrenset bruk, men etter at forbruket har passert 100 GB vil hastigheten reduseres til 3 Mbit/s for resten av måneden.

Les mer om Talkmore bedriftsabonnement

Saga Mobil

FRI-abonnementet er Saga mobil sitt abonnement for ubegrenset mobildata. Abonnementet kommer med Telenor-dekning og hastigheter på opptil 350 Mbit/s og koster kr 499,-.

Les mer om Saga Mobil bedriftsabonnement

Lett å sammenligne bedriftsabonnement med ubegrenset mobildata hos Bedriftsabonnement.no

Det er i dag så mange bedriftsabonnement til mobil å velge mellom at det kan være lett gjort å bli forvirret eller overveldet. Selv på bedriftsabonnement med ubegrenset bruk av data kan det være viktige forskjeller som du bør være klar over.

For å forsikre deg om at bedriften din ender opp med en løsning som gir deg det du trenger uten å betale mer enn nødvendig bør du sammenligne ulike tilbud fra konkurrerende mobilselskaper. For bedriftsabonnement med ubegrenset mobildata er det spesielt viktig å notere seg reglene rundt reduksjon av internett-hastigheten.

Bedriftsabonnement.no er en tjeneste som spesialiserer seg på å hjelpe bedrifter til å finne passende mobilabonnementer fortere og enklere. Prosessen er lettvint. Alt bedriften din trenger å gjøre er å fylle ut et lite skjema.

Vi sørger deretter for at du mottar de beste tilgjengelige tilbudene fra flere konkurrerende selskaper. Du sammenligner deretter selv tilbudene og tar den avgjørelsen som er best for bedriften din. Tjenesten er helt uforpliktende, så du kan fritt takke ja eller nei til tilbud du mottar.

IMG_2161 (1)

«Vårt mål er å hjelpe deg og din bedrift med å finne riktig og kostnadsbesparende mobilabonnement»

Har du noen spørsmål?

Vi besvarer gjerne dine spørsmål dersom det er noe du lurer på. 

Følg oss

Kom i gang her! Tar maks 1 min

Spørsmål og svar

Bedriftsabonnement har vanligvis en del en del tilleggstjenester som man ikke finner i vanlige abonnement for privatpersoner. Disse er funksjoner som slik som for eksempel sentralbord og hovednummer, som gjør det mer lettvint for kunder å ringe til bedriften, og som gjør det mulig for bedriften å viderekoble samtalen til rette vedkommende.

Bedriftsabonnement gir bedriften et mer profesjonelt image når kunder ringer til bedriften. De gjør også livet enklere for de ansatte ettersom kommunikasjonen, både internt og eksternt, forenkles.

Noen av de viktige komponentene som inngårt i bedriftsabonnement, foruten selve telefonabonnementet er bedriftsnett-tjenestene som vanligvis blant annet inkluderer sentralbord, mobil app, bedriftskatalog, hovednummer, menyer, telefonkø-systemer, talemeldinger, svargrupper, alternative visningsnummer, rapportering og mer.

Når du bestemmer deg for et bedriftsabonnement bør du ta i betraktning bruksmønsteret til dine ansatte og hvor mye data hver av disse trenger å bruke. En annen viktig ting å vurdere er hvilke funksjonaliteter som inkluderes i bedriftsnettet, hvilke du eventuelt trenger, og hvor mye disse koster. En annen ting å tenke på er hvilke systemer du bruker internt til kalender og lignende dersom du har planer om å integrere dette med bedriftsnettet.

Mange bedriftsnett kan integreres med kalendere og andre funksjoner. For eksempel er det vanlig å synkronisere bedriftsnett med Microsoft Outlook slik at bedriftsnettet automatisk kan oppdateres med tanke på hvem som til enhver tid er lister som tilgjengelig i kalenderen sin.

Kom i gang her! Det tar maks 1 min

Før du går...

La oss ringe deg, slik at du får det beste tilbudet fra flere operatører!

Ved å sende skjemaet godtar du at Bedriftsabonnement skal kunne gi meg et personlig tilbud, og at leverandøren behandler mine persondata basert på mine valg