Mobilt Bredbånd

Bruk av skybaserte tjenester for produktivitet og internet samarbeid, og distribuerte organisasjoner der folk jobber hjemmefra eller er basert forskjellige steder i verden begynner å bli stadig vanligere i hverdagen til de fleste. Utviklingen har også gjort bredbånd til en absolutt nødvendighet som mange bedrifter ikke kan fungere uten.

Fiber og trådløst bredbånd med mobilt bredbånd som backup

De fleste bedrifter investerer i dag i en eller flere fiber-tilkoblinger. Fibernettet gir lynraskt og stabilt internett med stor kapasitet. Fiber-tilkoblingene kan naturligvis deles på alle de ansatte ved hjelp av WiFi slik at alle de ansatte har tilgang til trådløst bredbånd på de ulike enhetene sine.

Det kan være mye som står på spill dersom vegvesenet for eksempel ved et uhell graver over fiberkabelen og nettet går ned resten av dagen hos en bedrift. Av denne grunn velger mange bedrifter i dag å sikre seg med å kombinere fibernett med mobilt bredbånd. Dette er både mye lettere og mye billigere enn før, og det kommer med en rekke tilleggsfordeler som ofte kommer både bedriften og den ansatte til gode.

Mobilt internett for ansatte som er mye på farten

For noen ansatte som tilbringer mye tid ute og farter er mobilt internett det eneste alternativet som er praktisk mulig. Det finnes mange mobilselskaper å velge mellom, men når det gjelder dekning betyr det mindre hvilken leverandør man velger. De aller fleste mobilselskapene tilbyr nemlig tjenestene sine gjennom Telenor eller Telia sine nett.

Begge disse mobilnettene er veldig godt utviklet og gir god dekning over det aller meste av landet. Unntaket er Ice, som har sitt eget nettverk som fortsatt er under utvikling, men selv Ice tilbyr også Telia-dekning som standard for kundene sine for å kunne tilby full dekning mens deres eget mobilnett fortsatt er under utvikling.

Det at dekningen du får for det meste er like god med de forskjellige mobilselskapene betyr naturligvis ikke at det dermed er uviktig hvilket mobilselskap bedriften din bruker. Det er store forskjeller mellom tilbudene disse ulike leverandørene tilbyr. Forskjellene kan for eksempel dreie seg om hastigheten på dataoverføring, hvor mye data man har tilgjengelig, hvilke ekstratjenester man har tilgang til, og sist men ikke minst, prisen.

5g mobilt bredbånd gir nye muligheter for bedrifter

5g

Arbeidet med å rulle ut 5G-nettet er i full sving i Norge hos både Telenor, Telia og Ice, og et landsdekkende 5G-nett forventes å stå klart allerede i 2023. I mellomtiden vil stadig flere bedrifter plutselig oppdage at de har mulighet til å bruke nyutbygde 5G-nett i sine områder.

Det nyutviklede 5G nettet vil gjøre det mulig å overføre data nærmest uten forsinkelser. For de bedriftene i Norge som ser mulighetene vil utviklingen av 5G nettet åpne mange nye muligheter, men det krever at de følger med i utviklingen og holder de ansatte oppdatert.

I første omgang betyr dette at bedrifter som ønsker å fremme innovasjon, og ønsker å være i forkant av utviklingen må investere i 5G-kompatibelt utstyr for de ansatte.

Ekstra SIM-kort for mobilt bredbånd på flere enheter

Mobilt internett handler ikke lenger bare om å surfe på mobiltelefonen. For de som reiser mye med jobben er det vanlig å ha opptil flere enheter som er tilkoblet mobilt internett. Dette kan være en ekstra mobiltelefon, nettbrett, en bærbar PC, en smartklokke eller noe annet. I dag er det kun fantasien som setter grenser. Det finnes i dag flere ulike typer ekstra SIM-kort som vi går nærmere inn på under.

Felles for alle SIM-kortene under er at de er tilknyttet det samme nummeret og bedriftsabonnementet ditt, og vil derfor enkelt og greit komme inn på den samme fakturaen slik at det er lett å holde kontrollen.

Tvilling-SIM

Et Tvilling-SIM kort er er en slags kopi av det kortet du har i mobiltelefonen. Kortet vil ha det samme telefonnummeret som det originale SIM-kortet. Det er vanlig å bruke tvilling-SIM dersom du for eksempel har flere mobiltelefoner som du bytter mellom, eller i smartklokker.

Når du mottar anrop med tvilling-SIM vil disse vises på alle de ulike enhetene. Et tvilling-SIM kort vil som regel ikke kunne brukes i en enhet som bare kan brukes til data, slik som for eksempel en ruter, et nettbrett eller en datamaskin.

Data-SIM

Data-SIM er en type SIM-kort som kun kan brukes for mobildata, og ikke for telefoni. Med et slikt SIM-kort kan du bruke mobildata fra bedriftsabonnementet ditt i nettbrett, rutere eller datamaskiner. Slik kan du for eksempel også bruke nettbrettet eller datamaskinen på steder uten tilgang til WiFi, eller der du ikke stoler på sikkerheten til WiFi-nettverket.

Ekstra-SIM

Noen mobilselskaper tilbyr ekstra-SIM som en erstatning for tvilling-SIM og data-SIM. Med slike ekstra-SIM kort har du de samme mulighetene til å ringe, sende SMS og bruke data, som med et vanlig SIM-kort. Disse SIM-kortene kan derfor brukes i alt fra mobiler og smartklokker, til nettbrett, mobile rutere, og bærbare datamaskiner.

eSIM

SIM-kort er gammel teknologi og er i økende grad i ferd med å bli erstattet av eSIM. Dette er et slags elektronisk SIM-kort som er innebygd i enheten. Du trenger derfor ikke å sette inn et fysisk SIM-kort. Både hoved-SIM, tvilling-SIM og data-SIM er tilgjengelige som eSIM.

Trådløst bredbånd via mobil WiFi-sone

Noe mange kanskje ikke tenker på er at de, dersom de har et bedriftsabonnement, sannsynligvis allerede har tilgang til trådløst bredbånd via mobiltelefonen sin.

De fleste moderne mobiltelefoner er i dag utstyrt med såkalt Mobil WiFi-sone. Dette gjør at telefonen kan brukes som en mobil WiFi ruter der andre enheter, slik som for eksempel datamaskiner, nettbrett eller andre mobiltelefoner kan koble seg til for å bruke internett via bedriftsabonnementet på telefonen.

Slik finner du de beste tilbudene på mobilt bredbånd

Mange føler ofte at det er bedre å gjøre ting selv, men det tar også ofte lengre tid, som mange kanskje ikke har overskudd av i den travle hverdagen. For å finne de beste tilbudene på mobilt bredbånd for bedrift finnes det heldigvis en mellomting som gjør det mulig for deg å spare timevis på å finne aktuelle tilbud på mobilt bredbånd, samtidig som du fortsatt beholder full kontroll over resultatet.

Sammenligningstjenesten Bedriftsabonnement finner aktuelle tilbud for deg fra forskjellige leverandører, deretter kan du selv bestemme om noen av mobilt internett abonnementene du blir tilbudt er rett for deg. Tjenesten er fullstendig gratis, og kommer helt uten forpliktelser. Du kan lett komme i gang med den lettvinte prosessen ved å fylle ut et enkelt skjema.

Etter at skjemaet er mottatt vil du motta en oversikt av de beste tilgjengelige tilbudene ifølge behovene til bedriften din. Du har muligheten til fritt å takke ja eller nei til tilbudene.

Mobilt bredbånd bedriftsabonnement

Hvordan bedrifter bruker mobilt bredbånd varierer mye. Noen bruker mobilt bredbånd som sitt primære internett, kanskje fordi kabel ikke er tilgjengelig, eller fordi det rett og slett er mer enn nok for behovene til bedriften, mens andre bruker mobilt bredbånd i diverse kombinasjoner med fiberbredbånd.

På grunn av de mange forskjellige bruksmønstrene finnes det også mange ulike tilbud som de ulike mobilselskapene har designet for å dekke behovene til de forskjellige bedriftene på en god og kostnadseffektiv måte. selskapene i listen under er alle mobilselskaper som tilbyr mobilt bredbånd, og hvert av disse selskapene har et utvalg av forskjellige produkter å velge mellom.

Dersom bedriften din er interessert i tilbud om mobilt bredbånd står du naturligvis fritt til å kontakte selskapene i listen over, men men dette kan ta en hel del tid, så hvorfor ikke gjøre jobben litt enklere for deg selv?

Ved å fylle ut skjemaet til Bedriftsabonnement.no tar vi kontakt på dine vegne, og samler inn de beste og mest relevante tilbudene for deg mens du fokuserer på mer produktive oppgaver.

Samtidig sørger vi også for at mobilselskapene er klar over at de konkurrerer med andre selskaper om å få deg som kunde, slik at de strekker så langt som de kan, og kanskje gir deg et bedre tilbud enn du ellers ville fått ved en direkte henvendelse. Når du mottar tilbudene kan du selv fritt velge. Tjenesten til Bedriftsabonnement.no er kostnadsfri og helt uten forpliktelser.

IMG_2161 (1)

«Vårt mål er å hjelpe deg og din bedrift med å finne riktig og kostnadsbesparende mobilabonnement»

Har du noen spørsmål?

Vi besvarer gjerne dine spørsmål dersom det er noe du lurer på. 

Følg oss

Kom i gang her! Tar maks 1 min

Spørsmål og svar

Bedriftsabonnement har vanligvis en del en del tilleggstjenester som man ikke finner i vanlige abonnement for privatpersoner. Disse er funksjoner som slik som for eksempel sentralbord og hovednummer, som gjør det mer lettvint for kunder å ringe til bedriften, og som gjør det mulig for bedriften å viderekoble samtalen til rette vedkommende.

Bedriftsabonnement gir bedriften et mer profesjonelt image når kunder ringer til bedriften. De gjør også livet enklere for de ansatte ettersom kommunikasjonen, både internt og eksternt, forenkles.

Noen av de viktige komponentene som inngårt i bedriftsabonnement, foruten selve telefonabonnementet er bedriftsnett-tjenestene som vanligvis blant annet inkluderer sentralbord, mobil app, bedriftskatalog, hovednummer, menyer, telefonkø-systemer, talemeldinger, svargrupper, alternative visningsnummer, rapportering og mer.

Når du bestemmer deg for et bedriftsabonnement bør du ta i betraktning bruksmønsteret til dine ansatte og hvor mye data hver av disse trenger å bruke. En annen viktig ting å vurdere er hvilke funksjonaliteter som inkluderes i bedriftsnettet, hvilke du eventuelt trenger, og hvor mye disse koster. En annen ting å tenke på er hvilke systemer du bruker internt til kalender og lignende dersom du har planer om å integrere dette med bedriftsnettet.

Mange bedriftsnett kan integreres med kalendere og andre funksjoner. For eksempel er det vanlig å synkronisere bedriftsnett med Microsoft Outlook slik at bedriftsnettet automatisk kan oppdateres med tanke på hvem som til enhver tid er lister som tilgjengelig i kalenderen sin.

Kom i gang her! Det tar maks 1 min

Før du går...

La oss ringe deg, slik at du får det beste tilbudet fra flere operatører!

Ved å sende skjemaet godtar du at Bedriftsabonnement skal kunne gi meg et personlig tilbud, og at leverandøren behandler mine persondata basert på mine valg