Bredbåndsavtale

Få en bredbåndsavtale som virkelig passer dere

Dersom du trenger en ny eller bedre avtale på bredbånd til din bedrift kan vi hjelpe deg! Du forteller oss bare hva du behøver, så henter vi inn et uforpliktende tilbud, slik at du kan få markedets mest kompetitive pris.

1. Beskriv hva du trenger

Fyll inn skjemaet ovenfor med informasjon om bedriften og adresse

2. Motta tilbud

Etter vi har mottatt det skjemaet sender vi deg uforpliktende tilbud

3. Velg og vrak

Nå er det bare å velge det tilbudet som passer dere best!

couple-browsing-web-together-in-living-room-JJ5PQHN.jpg

Vi gjør jobben for deg.

Ta grep for å spare penger på bredbånd

Bedriftsabonnement.no er en gratis sammenligningstjeneste av bedriftstjenester i Norge. Vi synes det skal være enkelt å få gode avtaler på bedriftstjenester. Derfor samler vi tilbydere av ulike tjenester i Norge – så du slipper å gjøre det selv.

Spar penger

Spar tid

Anbefalinger

Hva sier våre kunder?

Statt Torsk AS
Statt Torsk ASMerete Pettersen. QA leder
Les mer
Vi har mottatt veldig god service gjennom bedriftsabonnemenet. Gode oversiktlege tilbod og veldig god kundeservice. Veldig pluss at vi har fått en kontaktperson gjennom avtala slik en slepp å forhalda seg til eit sentralbord.
Firi AS
Firi ASSilje Kørli, Financial Controller
Les mer
Vår opplevelse av Håger Nitteberg i Bedriftsabonnemenet.no er at vi har fått god informasjon om hvilket abonnement og leverandør som vil passe best til våre behov. Og fremforhandlet et godt tilbud for oss. Overgang fra tidligere abonnement har også fungert bra. Vi har opplevd vår rådgiver som tilgjengelig og hjelpsom om vi har hatt spørsmål.
Veronica Wolsner-Papa
Veronica Wolsner-PapaJKS Norge AS
Les mer
Vi er fornøyde med oppfølging og kundeservice fra vi startet til avtalen ble satt i gang. Fikk god info og raskt svar om det var noe vi lurte på. Profesjonell og serviceinnstilt, og kan anbefale Håger Nitteberg videre.
Ottar Bergersen & Sønner ASLill Bente, Controller
Les mer
Smidig overgang til ny leverandør, reduksjon i telefonkostnader, uendret dekning, alle abonnementer tilpasset historisk forbruk. Ny sentralbordløsning, svært brukervennlig. Meget fornøyd med kundeservice, kort responstid, hyggelige og særdeles kunnskapsrike ansatte som svarer på spørsmål og løser problemer fortløpende.
Glacio AS
Glacio ASJesse Williams, Management
Les mer
Vi er svært fornøyd med hele prosessen fra kartlegging av våre behov til bytte av mobiloperatør. Tilbudet vi fikk var meget konkurransedyktig og løsningen har bidratt til forbedret kommunikasjon mellom våre ansatte.
Eik Senteret
Eik SenteretTom Jensen, Daglig leder
Les mer
Da vi skulle velge ny mobil sentralbordløsning for Vestfold Maskin As, tok vi kontakt med Bedriftsabonnement og Håger Nitteberg. Håger fant frem til en løsning og ett system, som for oss fungerer veldig mye bedre enn det systemet vi tidligere hadde. Håger har fulgt oss i hele prosessen, fra bytte av abonnementer til oppsett av sentralbord mm. Han er alltid tilgjengelig og lett å samarbeide med, og sørger for at vi føler oss veldig godt ivaretatt. Vi kan trygt anbefale Bedriftsabonnement og Håger Nitteberg.
Previous
Next

Bredbånd og Fiber for Bedrift

fiber bedrift

For noen bedrifter er internett så viktig at det er en forutsetning for bedriftens eksistens, mens det for andre er snakk om hvor lettvint de daglige aktivitetene kan gjennomføres, men felles for de aller fleste bedrifter i dag er at internett er veldig viktig for den daglige driften. Uansett hvilken kategori bedriften din faller inn under er de fleste i dag avhengige av å ha en stabil internett tilkobling med hastigheter som til enhver tid støtter bruk av de nyeste internettbaserte teknologiene.

Hvilke bredbånds- og fiber-løsninger som er rett for enhver bedrift kan variere mye. Det er også mye å velge mellom. Faktorer som kan påvirke valget vil gjerne inkludere ting som tilgjengelighet der bedriften er, hvor mye tid de ansatte bruker på kontoret, hvor mange ansatte bedriften har, og hva de ansatte bruker internett til. 

Det finnes også veldig mange ulike løsninger å velge mellom i markedet, så med de fleste har gode sjanser til å finne en løsning som passer til en konkurransedyktig pris. Denne artikkelen gir et godt generelt overblikk over bredbånd og fiber for bedrift, og hvordan bedrifter finner den beste løsningen for bedriften sin til konkurransedyktige priser.

Les mer om bedriftsabonnement mobil

Hva er bredbånd og fiber for bedrift?

Bredbånd for bedrift er et samlenavn som generelt inkluderer forskjellige typer internett-tilkoblinger med høy hastighet og kapasitet for dataoverføring. Bredbånd kan referere til en rekke forskjellige teknologier inkludert overføring av data via kobber kabel over telefonnettet, optisk fiber, TV-kabel, eller trådløst via satellitt, mobilnettet eller WAN teknologi.      

Fiber for bedrift refererer til kabler med optisk fiber som gjør det mulig å overføre data med lysets hastighet. Fiber er i dag det som brukes i de viktigste delene av internett-infrastrukturen, og det meste av datatrafikken skjer i dag via fiber. Selv mobilnettet bruker i mange tilfeller fiberkabel for overføring til og fra mobiltårnene mobiltelefonene kobler seg til. 

Fiber kombineres også ofte med andre typer teknologier. Det er for eksempel vanlig å kombinere fiber med eksisterende TV-kabel i bygninger der dette allerede er installert. Det er også vanlig å bruke fiber for overføring av data til og fra WAN sendere.   

Forskjellige typer bredbånd for bedrift

Det finnes i dag mye større utvalg enn tidligere når man skal velge bredbånd for bedrift. Tidligere var det hastigheten på tilkoblingen som var den absolutt viktigste faktoren ved valg av bredbåndsavtale for bedrift, men store fremskritt innen kommunikasjonsteknologi og nettverksinfrastruktur har gjort det mulig å levere svært gode hastigheter ved hjelp av forskjellige teknologiløsninger. Som nevnt over er det også vanlig å kombinere forskjellige teknologier for å oppnå de ønskede resultatene. 

Fiber og hybrid fiber for bedrift

Fiberbredbånd er i dag den raskeste teknologien for overføring av data. Fiber er også en mer stabil teknologi for overføring av data enn for eksempel kobber, som brukes i det gamle telenettet og DSL internett. 

Fiber har  gjennom de siste årene gradvis tatt over som den dominerende teknologien også den siste biten inn til boligblokker og kontorbygninger. Likevel er det fortsatt en del steder der kabel brukes for den siste biten inn til bygningen. 

Dette kalles hybrid fiber, og er en vanlig løsning på steder der kabel-infrastrukturen allerede er bra utbygd fra før av. Hybrid Fiber vil, der det er mulig, i de fleste tilfeller være både raskere å installere og mer kostnadsbesparende siden den eksisterende infrastrukturen fortsatt kan benyttes. 

Hastigheten og stabiliteten som kan oppnås med hybrid fiber er i teorien litt lavere enn det man kan oppnå med ren fiber, men i de fleste tilfeller er dette ikke særlig merkbart. Dette kommer av at ethvert nettverk begrenses av det svakeste leddet, som for eksempel kan være servere som trafikken går gjennom, og som har lavere kapasitet enn kabelen data leveres gjennom.  

Trådløst bredbånd bedrift via WAN

Trådløst internett via WAN er en teknologiløsning som man ofte finner i utkanten av de områdene der fiber er tilgjengelig. WAN-sendere er koblet til fibernettet, og videresender datatrafikk til og fra sluttbrukeren via en kraftig antenne.   

Trådløst bredbånd bedrift via mobilnettet

Norge har alltid vært blant en av innovatørene innen mobiltelefoni og mobile nettverk. Norge har også vært tidlig utbygging av avanserte nettverk for høyhastighets-dataoverføring. I dag er både dekningen og kapasiteten i Norge, særlig dersom man ser på 5G infrastrukturen, bedre enn i de fleste andre land.

Den gode infrastrukturen i Norge gjør at trådløst bredbånd er en god løsning for mange bedrifter, og prisen på bredbånd via mobilnettet er ofte i praksis ikke veldig forskjellig fra det man må betale for bredbånd via fiber eller kabel. Bredbånd for bedrift som leveres via mobilnettet kan være særlig fordelaktig for bedrifter med ansatte som ikke tilbringer mye tid på kontoret, eller for bedrifter med kontor der fiber fortsatt ikke er tilgjengelig.

Les mer om mobilt bredbånd

Trådløst bredbånd bedrift via satellitt

De fleste bedrifter i Norge har tilgang til et godt utvalg av tjenester for internett tilkobling der de er. Om det ikke finnes fiberbredbånd er som regel et WAN nettverk eller 5G nettet tilgjengelig for trådløst bredbånd. For noen bedrifter kan det likevel hende at dette ikke er nok. Da kan bredbånd via satellitt være en løsning. Det finnes en rekke selskaper som tilbyr internett via satellitt i Norge. Av disse er Elon Musk sitt Starlink prosjekt det tilbudet som har fått mest oppmerksomhet siden de lanserte tjenestene sine i Norge i August 2022.   

VDSL og ADSL

Det finnes i dag fortsatt bedrifter som benytter seg av ADSL og VDSL. Dette var lenge den dominerende teknologiske standarden, og var for mange bedrifter den enkleste løsningen siden slike internett-tilkoblinger enkelt og greit kunne installeres ved hjelp av det gamle kobbernettet tradisjonelt brukt for telefon.  

Hvordan velge rett type bredbånd for din bedrift

Det er stort utvalg av tilbud på bredbånd og fiber for bedrifter i Norge. Man kan velge mellom leverandører av alle slags størrelser, som er både lokale, regionale eller tilbyr tjenester over hele landet. Noen av operatørene spesialiserer seg på fibernett med høye hastigheter, mens andre tilbyr trådløse løsninger som passer bedre for bedrifter der de ansatte har behov for mer mobile og fleksible løsninger. 

Med så mye å velge mellom kan det fort bli både slitsomt og forvirrende å finne ut hva som er rett bredbåndsavtale for din bedrift. Da kan det være en god ide å benytte seg av en sammenligningstjeneste slik som Bedriftsabonnement.no som hjelper til med å sjekke alle forskjellige aktuelle tilbud på bredbånd i bedriften sitt område, og som hjelper med å lage en liste med de beste tilbud på bredbånd i henhold til bedriften din sine behov. 

Å bruke tjenesten er veldig lett. Det eneste du trenger å gjøre for å komme i gang er å fylle inn et enkelt skjema, så tar Bedriftsabonnement.no seg av resten. Innen kort tid vil du motta en oversikt over tilbud på bredbånd som passer best til bedriften sine behov, slik at du lettere kan sammenligne tilbudene på pris og fordeler.

Tjenestene til Bedriftsabonnement.no er helt uten forpliktelser, og du kan fritt velge mellom de tilbudene som passer deg. I det usannsynlige tilfellet der du ikke finner en bredbåndsavtale som passer for bedriften din står du selvfølgelig fritt til å ikke velge noen av de tilbudene du får.  

Ting å huske på når du bestiller bredbånd / fiber til bedrift

Når man velger å bytte bredbåndsavtale er det mye å tenke på. Bortsett fra pris og kvalitet på tilkoblingen er også bindingstiden en viktig faktor som mange glemmer å ta med i betraktningen. Bindingstiden er naturligvis noe som man kun trenger å bekymre seg for derfor man er misfornøyd med den tjenesten man får eller prisen på tjenesten, men dersom noe går galt kan dette være både veldig irriterende, og det kan også bli dyrt. Sjekk derfor nøye etter om hva bredbåndsavtalen sier angående bindingstid. 

En annen ting å huske på er at selv om bredbånd i dag er tilgjengelig over det aller meste av landet, så kan det variere litt hvilke typer tjenester som er tilgjengelige på de ulike stedene i landet. Det finnes for eksempel fortsatt en hel del steder der det fortsatt ikke er tilgang til fiberbredbånd. 

Selv om fiber ikke er tilgjengelig for bedrifter i området ditt er det likevel ingen grunn til bekymring. Norge har ett av verdens sterkeste mobilnett, og ypperlig bredbånd er tilgjengelig over mobilnettet. Selv om trådløst bredbånd ikke nødvendigvis kan oppnå de samme hastighetene som fiberbredbånd, så er det trådløse nettverket nå såpass raskt at brukere i realiteten sjelden vil legge merke til forskjellen.

Kom i gang her! Det tar maks 1 min

Kom i gang her! Tar maks 1 min

Spørsmål og svar

Bedriftsabonnement har vanligvis en del en del tilleggstjenester som man ikke finner i vanlige abonnement for privatpersoner. Disse er funksjoner som slik som for eksempel sentralbord og hovednummer, som gjør det mer lettvint for kunder å ringe til bedriften, og som gjør det mulig for bedriften å viderekoble samtalen til rette vedkommende.

Bedriftsabonnement gir bedriften et mer profesjonelt image når kunder ringer til bedriften. De gjør også livet enklere for de ansatte ettersom kommunikasjonen, både internt og eksternt, forenkles.

Noen av de viktige komponentene som inngårt i bedriftsabonnement, foruten selve telefonabonnementet er bedriftsnett-tjenestene som vanligvis blant annet inkluderer sentralbord, mobil app, bedriftskatalog, hovednummer, menyer, telefonkø-systemer, talemeldinger, svargrupper, alternative visningsnummer, rapportering og mer.

Når du bestemmer deg for et bedriftsabonnement bør du ta i betraktning bruksmønsteret til dine ansatte og hvor mye data hver av disse trenger å bruke. En annen viktig ting å vurdere er hvilke funksjonaliteter som inkluderes i bedriftsnettet, hvilke du eventuelt trenger, og hvor mye disse koster. En annen ting å tenke på er hvilke systemer du bruker internt til kalender og lignende dersom du har planer om å integrere dette med bedriftsnettet.

Mange bedriftsnett kan integreres med kalendere og andre funksjoner. For eksempel er det vanlig å synkronisere bedriftsnett med Microsoft Outlook slik at bedriftsnettet automatisk kan oppdateres med tanke på hvem som til enhver tid er lister som tilgjengelig i kalenderen sin.

Før du går...

La oss ringe deg, slik at du får det beste tilbudet fra flere operatører!

Ved å sende skjemaet godtar du at Bedriftsabonnement skal kunne gi meg et personlig tilbud, og at leverandøren behandler mine persondata basert på mine valg