Få tilbud på bredbånd til bedrift

For mange av dagens bedrifter er internett helt nødvendig, og sentralt for å kunne utføre de ulike arbeidsoppgavene. Det kan for eksempel være snakk om kommunikasjon med ansatte eller kunder via chat og e-post, eller markedsføring på sosiale medier.

Det finnes mange ulike typer bredbånd til bedrift, og det er viktig å velge en løsning som passer selskapets behov. Her får du oversikt over de ulike valgmulighetene dine!

Fiber til bedrift

Bredbånd via fiber er et godt alternativ for alle som ønsker et raskt og pålitelig nett. Fibernett innebærer kort fortalt at optiske fiberkabler under jorden fysisk overfører internett til bedriftens lokaler.

Tradisjonelle bredbånd benyttet kabler av kobber, men i dag er det vanlig med fiber – der data overføres ved hjelp av lys. Dette tilrettelegger for raskere og mer stabile signaler. Kobber eller DSL fases derfor gradvis ut, til fordel for fiber.

Dersom du trenger bredbånd til bedrift i form av fiber, kan du også velge hybridfibernett (Hybrid Fiber Coaxi / HFC). Da benyttes ikke fiber helt frem til bedriftens lokaler. Istedenfor brukes coax-kabelen som (ofte) allerede er tilknyttet bygget det siste stykket.

  • Nett gjennom fysisk kabel
  • Høy internetthastighet
  • God stabilitet
  • Krever at man har infrastrukturen til fibernett tilgjengelig i nærområdet
  • Kan brukes sammen med ruter slik at man får trådløse bredbåndsignaler i bygget

Trådløst bredbånd til bedriften

En annen form for bredbånd til bedrift, er trådløst bredbånd. Dette er et godt alternativ når du ønsker god og stabil internettilgang, men har bedriftslokaler (eller hjemmekontor) i et område uten fibertilknytning.

Trådløst bredbånd er en moderne og lynrask løsning, og kan nesten betraktes som fibernett via luften. Nettet leveres gjennom det mobile nettet, og det er derfor ikke behov for graving eller lignende fysisk arbeid på eiendommen.

Med trådløst bredbånd får bedriften en antenne utendørs, samt et dataabonnement, som begge er tilknyttet eiendommen. Det benyttes én eller flere Wi-Fi-rutere, slik at bedriften får tilgang på trådløst, raskt og stabilt nett i bygningen.

Mobilt bredbånd for bedrift

Dersom man ønsker et fleksibelt bredbånd til bedrift, kan mobilt bredbånd være et supert alternativ. Sammenlignet med trådløst bredbånd, er mobilt bredbånd ikke geografisk tilknyttet en spesifikk adresse.

For bedrifter med ansatte som reiser mye eller ikke er tilknyttet et kontor, vil mobilt bredbånd være veldig aktuelt. Man kan da få tilgang på internett hvor som helst – så fremt det er mobildekning (f.eks. 4G eller 5G) i området.

Dersom du skal ha mobilt bredbånd til bedrift, er det vanlig at du kan velge et abonnement med en datapakke som er tilpasset selskapets / de ansattes behov. Noen trenger kanskje ikke mer enn 8 GB per måned, mens andre ønsker 600 GB eller mer.

  • Fleksibelt bredbånd for bedrift – få tilgang på nett overalt (hvor det er dekning)
  • Velg mellom ulike datapakker
  • Velegnet i områder der det er god dekning
  • Brukes typisk med en mobil 4G- eller 5G-ruter

Deling av internett via mobiltelefon

Deling av internett gjennom mobiltelefonen innebærer at man lar andre koble seg til ens mobildata, enten det er via en datamaskin, et nettbrett eller en telefon. Dette kan være en nyttig (nød)løsning dersom en av dine ansatte plutselig skulle gå tom for mobildata.

Løsningen kalles gjerne for «WiFi-sone» eller «internettdeling», og gjør det mulig å få tilgang på mobildata uten å måtte kjøpe ny datapakke.

Tenk på dette når du skal velge bredbånd til bedrift

Det finnes mange muligheter for bedrifter som ønsker bredbånd og tilgang på nett. Hvilken løsning som passer best, avhenger blant annet av hvorvidt det er behov for ubegrensede mengder data eller ikke.

For bedrifter som bruker internett mye, er fiber og trådløst bredbånd de beste løsningene. Bruker man kun internett innimellom eller har behov for internett på farten, er mobilt bredbånd eller delt internett mer aktuelt.

Budsjett vil naturligvis også spille inn. Skal man ha ubegrenset tilgang på nett med høy hastighet, vil dette stort sett være dyrere enn begrensede datamengder med lavere hastighet.

Motta tilbud på bredbånd til bedrift fra flere leverandører.

Når man skal gå til anskaffelse av bredbånd til bedriften, er det lurt å innhente tilbud fra flere leverandører. Du kan alltids kontakte de ulike operatørene én etter én, men det vil som regel være tidsbesparende (og mye enklere) å bruke en tilbudstjeneste.

Bedriftsabonnement.no er da løsningen! Gjennom oss kan du enkelt motta tilbud på bredbånd til bedrift gjennom flere anerkjente internettleverandører. Fyll ut skjemaet på siden vår, og la de ulike nettselskapene konkurrere om deg.

Tjenesten er både gratis og uforpliktende. Motta tilbud på bredbånd til bedriften din, i dag!

IMG_2161 (1)

«Vårt mål er å hjelpe deg og din bedrift med å finne riktig og kostnadsbesparende mobilabonnement»

Har du noen spørsmål?

Vi besvarer gjerne dine spørsmål dersom det er noe du lurer på. 

Følg oss

Kom i gang her! Tar maks 1 min

Spørsmål og svar

Bedriftsabonnement har vanligvis en del en del tilleggstjenester som man ikke finner i vanlige abonnement for privatpersoner. Disse er funksjoner som slik som for eksempel sentralbord og hovednummer, som gjør det mer lettvint for kunder å ringe til bedriften, og som gjør det mulig for bedriften å viderekoble samtalen til rette vedkommende.

Bedriftsabonnement gir bedriften et mer profesjonelt image når kunder ringer til bedriften. De gjør også livet enklere for de ansatte ettersom kommunikasjonen, både internt og eksternt, forenkles.

Noen av de viktige komponentene som inngårt i bedriftsabonnement, foruten selve telefonabonnementet er bedriftsnett-tjenestene som vanligvis blant annet inkluderer sentralbord, mobil app, bedriftskatalog, hovednummer, menyer, telefonkø-systemer, talemeldinger, svargrupper, alternative visningsnummer, rapportering og mer.

Når du bestemmer deg for et bedriftsabonnement bør du ta i betraktning bruksmønsteret til dine ansatte og hvor mye data hver av disse trenger å bruke. En annen viktig ting å vurdere er hvilke funksjonaliteter som inkluderes i bedriftsnettet, hvilke du eventuelt trenger, og hvor mye disse koster. En annen ting å tenke på er hvilke systemer du bruker internt til kalender og lignende dersom du har planer om å integrere dette med bedriftsnettet.

Mange bedriftsnett kan integreres med kalendere og andre funksjoner. For eksempel er det vanlig å synkronisere bedriftsnett med Microsoft Outlook slik at bedriftsnettet automatisk kan oppdateres med tanke på hvem som til enhver tid er lister som tilgjengelig i kalenderen sin.

Kom i gang her! Det tar maks 1 min

Før du går...

La oss ringe deg, slik at du får det beste tilbudet fra flere operatører!

Ved å sende skjemaet godtar du at Bedriftsabonnement skal kunne gi meg et personlig tilbud, og at leverandøren behandler mine persondata basert på mine valg