bedriftsabonnement med 5g

Bedriftsabonnement med 5G

Om 5G nettverket

5G refererer til femte-generasjons mobilnett. Med hver generasjon som ble introdusert i mobilnettet brakte det med seg nye funksjonaliteter som revolusjonerte forretningslivet:

  • 1G markerte introduksjonen av de første mobiltelefonene
  • 2G gjorde det mulig å sende tekstmeldinger
  • 3G gjorde smarttelefoner mulig
  • 4G gjorde streaming mulig via mobilnettet
  • 5G nettet lover hastigheter 10-100 ganger så raske som 4G.  

5G nettet kommer ikke bare til å kunne gi deg bedre fart når du surfer på nettet, men på grunn av at informasjon kan sendes over nettet nærmest øyeblikkelig vil mange nye ting bli mulige, slik som for eksempel automatisk kommunikasjon mellom selvkjørende biler i sanntid, operasjoner der legen og pasienten befinner seg i forskjellige deler av landet, augmented reality, og mye mer.

Tingenes Internett (IoT) er også en viktig utvikling i sammenheng med 5G. Det nye 5G nettet er designet slik at det med letthet kan håndtere et veldig stort antall tilkoblede enheter. Dette er et område mange bedrifter allerede ser med stor interesse på, men som kommer til å få mye mer oppmerksomhet veldig snart ettersom 5G nettet blir tilgjengelig flere steder i landet.  

Vi trenger 5G nettverk i Norge for å henge med i utviklingen

Selv i Norge opplever vi nå at 4G nettet overbelastes til tider. Dette kommer bare til å forverres fremover med introduksjonen av stadig flere enheter som er tilkoblet mobilnettet. Her snakker vi om alt fra selvkjørende biler, båter og droner til internett-tilkoblede kaffetraktere og brødristere. 

Utviklingen av mange viktige teknologier er også en grunnleggende komponent i mye av den pågående teknologiske utviklingen. For eksempel ble det i 2019 for første gang utført hjernekirurgi på et menneske ved hjelp av robotisk utstyr over 5G nettet

5G nettet, der data kan overføres nærmest uten forsinkelser, vil bli en viktig konkurransefordel for norske bedrifter, som fra et tidlig tidspunkt vil ha muligheten til å utvikle, teste og selge nye og innovative produkter og tjenester.   

Når kommer 5G nettet til Norge?

Telenor har allerede åpnet 5G nettet noen steder i Norge, og bygger for øyeblikket ut nettverket i høyt tempo. Utbyggingsplanene for 5G nettet til Telenor finner du på sidene til Telenor

Telia sitt 5G nett er også under hurtig utbygging, og i 2022 regnet selskapet med at rundt halvparten av alle nordmenn vil ha tilgang til 5G fra Telia. Ifølge nettsidene til Telia vil Telia være først ute med å kunne tilby landsdekkende 5G-nett i 2023.

Ice driver norges nyeste mobilnett som i sin helhet er klargjort for hurtig oppgradering til 5G i fremtiden. Følg med på utviklingen til Ice sitt nett på sidene til Ice.      

Nye muligheter innen augmented reality (AR) for bedriftskunder med 5G tilkobling i Norge

AR med 5g

Bildet over viser hvordan augmented reality(AR) kan hjelpe en ansatt med informasjon om maskinene og serviceinstruksjoner i sanntid via 5G nettverket. Mulighetene for en slik tjeneste har potensialet for å snu opp ned på forretningsmodellene til mange bedrifter når det gjelder ting som brukerstøtte, vedlikehold og reparasjon. 

Underholdningsbransjen er et annet område der vi kan forvente at 5G i kombinasjon med AR kommer til å resultere i store forandringer og nye muligheter for de bedriftene som posisjonerer seg rett. Vi kan for eksempel forvente å se spill som blander sammen fantasi og virkelighet, og anne lignende underholdning. 

Det samme gjelder i markedsføringsbransjen der AR vil kunne by på uante muligheter for målrettet reklame presentert i situasjoner der det er større muligheter for et salg, og ansatte med AR briller som gjør dem i stand til å øyeblikkelig vite navnet og favorittproduktene til kunder som kommer inn døren, og som i sanntid kan gi dem tips basert på salgsdata angående hvilke andre produkter kunden kan være interessert i. 

Nye utfordringer med 5G

5G teknologien er ikke bare raskere, men den er også mye mer sammensatt og kompleks enn tidligere teknologier, med mange forskjellige frekvenser og teknologier slik som MIMO, Beamforming, D2D Communication som må passe sammen. Dette må gjøres i forskjellige markeder uten at problemer med kompatibilitet oppstår når en bruker beveger seg fra ett nettverk til et annet. 

Rekkevidden til basestasjonene som brukes i 5G nettverk har ikke så lang rekkevidde som andre nettverk, og det er derfor nødvendig å plassere flere basestasjoner for å oppnå full dekning. I tillegg viser veksten i IoT markedet seg å være så massiv at det etter hvert vil bli nødvendig å skalere nettverket for å kunne holde tritt med veksten i denne delen av markedet.

En annen utfordring 5G har er at mange fortsatt er skeptiske til denne teknologien og påstår at 5G stråling kan være skadelig. Dette kan forventes å føre til problematikk rundt utvikling av basestasjoner i noen områder.

Hvordan bedrifter kan posisjonere seg til å dra fordel av 5G-utviklingen 

For mange bedrifter er det viktig å følge med i utviklingen og holde seg og sine ansatte oppdatert på nye teknologiske fremskritt. For bedrifter kan dette i første omgang innebære at bedriften investerer i 5G-kompatible mobiltelefoner for de ansatte. 

Det er også viktig å sørge for at det mobilselskapet bedriften bruker er vel posisjonert til å hjelpe bedriften med å dra full nytte av de nye mulighetene utviklingen av 5G nettet byr på. Dette innebærer naturligvis også å finne et mobilselskap som kan levere bedriftsabonnement som gir tilgang til 5G i det området bedriften befinner seg. 

Valg av abonnement

Siden de aller fleste mobilselskaper benytter seg av Telenor eller Telia sine mobilnett vil man etter hvert sannsynligvis få tilgang til 5G gjennom de fleste mobilselskapene, men det kan lønne seg å sjekke hvilket av disse selskapene som vil være først ute i det området bedriften befinner seg. Foruten det er det selvfølgelig viktig å sammenligne forskjellige tilbud for abonnement som kan være relevante for bedriften.   

Bedriftsabonnement.no er en tjeneste som spesialiserer seg på å hjelpe bedrifter til å finne passende mobilabonnementer fortere og enklere. Den lettvinte prosessen starter med at  bedriften fyller ut et lite skjema. 

Deretter sørger vi for at bedriften mottar tilbud fra flere forskjellige tilbydere. Disse selskapene vet at de konkurrerer med flere andre, og vil derfor gi deg sitt absolutt beste tilbud. Du kan selv sammenligne og ta den endelige avgjørelsen når du får tilbudene. Tjenesten til Bedriftsabonnement.no er helt uforpliktende, så man står fritt til å takke ja eller nei til ethvert tilbud man mottar. 

IMG_2161 (1)

«Vårt mål er å hjelpe deg og din bedrift med å finne riktig og kostnadsbesparende mobilabonnement»

Har du noen spørsmål?

Vi besvarer gjerne dine spørsmål dersom det er noe du lurer på. 

Følg oss

Kom i gang her! Tar maks 1 min

Spørsmål og svar

Bedriftsabonnement har vanligvis en del en del tilleggstjenester som man ikke finner i vanlige abonnement for privatpersoner. Disse er funksjoner som slik som for eksempel sentralbord og hovednummer, som gjør det mer lettvint for kunder å ringe til bedriften, og som gjør det mulig for bedriften å viderekoble samtalen til rette vedkommende.

Bedriftsabonnement gir bedriften et mer profesjonelt image når kunder ringer til bedriften. De gjør også livet enklere for de ansatte ettersom kommunikasjonen, både internt og eksternt, forenkles.

Noen av de viktige komponentene som inngårt i bedriftsabonnement, foruten selve telefonabonnementet er bedriftsnett-tjenestene som vanligvis blant annet inkluderer sentralbord, mobil app, bedriftskatalog, hovednummer, menyer, telefonkø-systemer, talemeldinger, svargrupper, alternative visningsnummer, rapportering og mer.

Når du bestemmer deg for et bedriftsabonnement bør du ta i betraktning bruksmønsteret til dine ansatte og hvor mye data hver av disse trenger å bruke. En annen viktig ting å vurdere er hvilke funksjonaliteter som inkluderes i bedriftsnettet, hvilke du eventuelt trenger, og hvor mye disse koster. En annen ting å tenke på er hvilke systemer du bruker internt til kalender og lignende dersom du har planer om å integrere dette med bedriftsnettet.

Mange bedriftsnett kan integreres med kalendere og andre funksjoner. For eksempel er det vanlig å synkronisere bedriftsnett med Microsoft Outlook slik at bedriftsnettet automatisk kan oppdateres med tanke på hvem som til enhver tid er lister som tilgjengelig i kalenderen sin.

Kom i gang her! Det tar maks 1 min

Før du går...

La oss ringe deg, slik at du får det beste tilbudet fra flere operatører!

Ved å sende skjemaet godtar du at Bedriftsabonnement skal kunne gi meg et personlig tilbud, og at leverandøren behandler mine persondata basert på mine valg