Hvordan redusere kostnadene for bedriftens mobilabonnement

Hvordan redusere kostnadene for bedriftens mobilabonnement

Mobilkostnader kan utgjøre en betydelig del av driftsutgiftene for mange bedrifter, spesielt når ansatte er avhengige av mobildata, samtaler og meldinger i det daglige arbeidet. Uten riktig styring kan disse kostnadene raskt løpe ut av kontroll, noe som kan påvirke bedriftens økonomi. I denne artikkelen vil vi utforske hvordan bedrifter kan redusere sine mobilkostnader ved å optimalisere mobilabonnementene sine. Ved å velge riktig abonnement for bedriftens behov kan man ikke bare spare penger, men også sikre en mer effektiv bruk av ressursene. Gjennom bedriftsabonnement.no kan du enkelt sammenligne ulike abonnement og finne den beste løsningen for din bedrift.

Kartlegg nåværende mobilbruk i bedriften

Før du kan optimalisere mobilabonnementene, er det viktig å forstå hvordan de ansatte faktisk bruker mobiltelefonene. Ved å kartlegge dagens mobilbruk får du en klar oversikt over databruk, samtaleminutter og meldinger. Dette gir et utgangspunkt for å identifisere områder hvor du kan redusere kostnader. Start med å analysere mobilregningene: hvilke tjenester brukes mest, og hvor er det unødvendige kostnader? Det kan også være nyttig å bruke verktøy som tilbyr oversikt over mobilforbruket over tid, slik at du kan se om det er perioder med overforbruk eller ubrukt kapasitet. Ved å ha denne innsikten kan du tilpasse mobilabonnementene bedre til de faktiske behovene.

Velg riktig mobilabonnement for bedriftens behov

Når du har en klar oversikt over hvordan mobilene brukes, kan du begynne å evaluere de tilgjengelige bedriftsabonnementene fra ulike operatører. Mobiloperatører som Telenor, Telia, Ice og andre tilbyr spesialtilpassede abonnement for bedrifter, ofte med muligheter for tilpasning til ulike typer bruk. Det er viktig å sammenligne abonnementene for å finne den beste balansen mellom pris og funksjonalitet. Bedrifter med ansatte som har varierende bruksmønstre kan dra nytte av fleksible løsninger som gir mulighet for å justere datakvoter eller samtaleminutter.

Les mer: Bedriftsabonnement med fri data

Velg riktig mobilabonnement for bedriftens behov

For å sikre at bedriften velger det mest kostnadseffektive og funksjonelle mobilabonnementet, er det viktig å evaluere de ulike bedriftsabonnementene som tilbys av operatører som Telenor, Telia, Ice og andre. Start med å kartlegge bedriftens samlede mobilbehov, inkludert hvor mye data, tale og meldinger de ansatte bruker. Ta også høyde for om det er ansatte som har høyere behov, for eksempel de som er mye på reise eller jobber eksternt.

Når du sammenligner abonnement, se etter fleksible løsninger som kan tilpasses de ansattes bruksmønstre. Noen operatører tilbyr abonnement der datakvoten kan fordeles etter behov, noe som kan være spesielt nyttig hvis noen ansatte har høyt forbruk, mens andre har lavt. Vurder også abonnementer som inkluderer tilleggsfunksjoner som fri bruk av visse apper, internasjonal roaming, eller rabatter på flere tjenester.

Sørg for å undersøke bedriftsabonnementenes kostnader per bruker, og sjekk om operatørene tilbyr skreddersydde bedriftsavtaler basert på antall ansatte. Ofte vil operatørene tilby rabatter for større avtaler, noe som kan være gunstig dersom bedriften har mange ansatte som trenger mobilabonnement.

Ta kontakt med oss så hjelper vi dere i å kartlegge bedriftens mobilbruk.

Fordeler med felles datakvoter og gruppeabonnement

En av de mest kostnadseffektive måtene å håndtere mobilabonnement for flere ansatte på er gjennom et gruppeabonnement med felles datakvoter. Ved å samle flere ansatte i ett gruppeabonnement kan bedriften redusere kostnadene betydelig, fordi operatører ofte tilbyr rabatter og bedre betingelser når flere brukere deler en felles datapott. Dette er spesielt nyttig for bedrifter der ansattes databruk varierer.

Delte datakvoter gir bedriften fleksibilitet til å justere fordelingen av data mellom ansatte basert på behov. Noen kan ha behov for store mengder data, mens andre kanskje bare bruker mobilnettet til enkle oppgaver. Med felles datakvoter kan dere optimalisere bruken uten å betale for mer data enn nødvendig.

Effektiv administrasjon av gruppeabonnement er også en fordel. Ved å bruke operatørens bedriftsportal kan du enkelt overvåke ansattes forbruk, justere datakvoter og håndtere oppgraderinger eller nedgraderinger uten å måtte styre hvert abonnement individuelt. Dette gir en mer strømlinjeformet løsning som ikke bare reduserer kostnader, men også sparer tid for IT- eller administrasjonsavdelingen.

Forhandle med operatøren

Når bedriften vokser, kan du bruke størrelsen til din fordel for å forhandle bedre avtaler med mobiloperatører. Operatører er ofte villige til å gi rabatter og tilpasse løsninger for større kunder, spesielt hvis dere forplikter dere til langsiktige avtaler. Bedrifter med mange ansatte kan få spesialpriser på abonnement eller ekstra tjenester inkludert som standard. Sørg for å utnytte dette potensialet når du forhandler.

Tips til forhandlinger:

  • Rabatter: Be om volumrabatter dersom bedriften har mange ansatte som skal inkluderes i avtalen. Jo flere brukere, desto bedre betingelser kan du forhandle frem.
  • Ekstra tjenester: Mange operatører tilbyr tilleggsytelser som gratis eller rabatterte tjenester, for eksempel fri bruk av visse apper, ekstra data eller internasjonal roaming. Spør om disse kan inkluderes i avtalen uten ekstra kostnader.
  • Tilpassede løsninger: Hvis bedriften har spesifikke behov, som høy databruk eller ansatte som jobber internasjonalt, kan du forhandle frem tilpassede løsninger. Det kan inkludere fleksible dataplaner, bedre roamingavtaler eller skreddersydde datapakker for ulike avdelinger.

Eksempler på rabatter eller spesialpakker som operatører ofte tilbyr til bedrifter kan inkludere alt fra fast pris per bruker til rabatter på annet utstyr som mobiltelefoner, nettbrett eller datasikkerhetstjenester. Operatørene kan også gi avslag på totale månedlige kostnader dersom dere binder dere til lengre avtaleperioder eller kombinerer flere tjenester som bedriftsnett og mobilabonnement.

Bruk av Wi-Fi og VoIP-tjenester for å redusere data- og samtalekostnader

En effektiv måte for bedrifter å redusere kostnadene for mobildata og samtaler på, er å utnytte Wi-Fi og VoIP-teknologi. Ved å bruke Wi-Fi-nettverk til internettbasert kommunikasjon kan dere redusere databruken på mobilabonnementet, noe som er spesielt nyttig for ansatte som ofte befinner seg på kontoret eller steder med god Wi-Fi-dekning.

Implementering av VoIP-tjenester (Voice over Internet Protocol) eller IP telefoni kan også gi store besparelser ved å bruke internett til samtaler i stedet for tradisjonelle mobilnettverk. Dette er spesielt nyttig for internasjonale samtaler eller bedrifter med ansatte som reiser mye. Ved å bruke applikasjoner som Microsoft Teams, Zoom eller Slack for samtaler og videomøter, kan bedriften kutte ned på kostnader knyttet til tradisjonelle samtaletjenester.

Teknologiske løsninger som kan gi gratis eller billigere tale- og datatjenester inkluderer apper som WhatsApp, Skype eller Viber, som tilbyr gratis tale- og videosamtaler over internett. Disse tjenestene kan være spesielt nyttige for internasjonale bedrifter eller for ansatte som jobber fra eksterne lokasjoner. Ved å sørge for at de ansatte har tilgang til disse tjenestene, og oppfordre dem til å bruke Wi-Fi når det er tilgjengelig, kan bedriften redusere mobilkostnadene betydelig.

Periodisk gjennomgang av mobilavtaler

En viktig del av å holde mobilkostnadene nede er å regelmessig gjennomgå bedriftens mobilavtaler. Teknologi og konkurranse på mobilmarkedet endres raskt, og nye tilbud kan gi bedre betingelser enn eksisterende avtaler. Ved å evaluere avtaler jevnlig kan bedriften sikre at de alltid får de beste prisene og vilkårene.

Hvorfor evaluering er viktig

Mange bedrifter forblir i gamle avtaler som ikke lenger er gunstige, enten fordi teknologien har endret seg, eller fordi operatørene tilbyr bedre betingelser til nye kunder. Ved å gjennomgå mobilavtalene regelmessig, kan bedriften oppdage muligheter for å forhandle frem nye rabatter eller flytte til en mer kostnadseffektiv løsning.

Markedets konkurransesituasjon

Operatørene justerer prisene sine kontinuerlig for å tiltrekke seg nye bedriftskunder. Nye teknologiutviklinger, som 5G, eller økt konkurranse i markedet kan raskt endre prisbildet. Bedriften bør derfor holde seg oppdatert på hva konkurrentene tilbyr, og være forberedt på å skifte operatør om det kan føre til kostnadsbesparelser.

Planlegging av årlige gjennomganger

For å sikre at bedriften alltid har den beste avtalen, er det anbefalt å planlegge årlige gjennomganger av mobilavtalene. Dette inkluderer både en vurdering av de ansattes bruksmønster og en sammenligning av tilbud fra ulike operatører. Ved å gjøre dette jevnlig, kan bedriften unngå unødvendige kostnader og til enhver tid ha den mest optimale løsningen for sin mobilbruk.

Opplæring av ansatte i kostnadsbevisst mobilbruk

Bevisstgjøring blant ansatte om mobilbruk kan være et effektivt tiltak for å redusere bedriftens totale mobilkostnader. Mange ansatte er ikke klar over hvor mye data de bruker, eller hvordan deres bruk kan påvirke bedriftens regninger. Ved å implementere opplæring og retningslinjer for mobilbruk kan bedriften bidra til en mer kostnadseffektiv bruk av mobiltelefoner.

Tips for å redusere databruk: En av de enkleste måtene å redusere mobilkostnader på, er å oppfordre ansatte til å bruke Wi-Fi i stedet for mobildata der det er mulig. Dette kan gjøres ved å sette opp klare retningslinjer for å unngå strømming av videoer, musikk eller store nedlastinger når de er koblet til mobildata. Apper som automatisk oppdateres i bakgrunnen kan også bruke mye data, så det kan være lurt å gi opplæring om hvordan man kan begrense bakgrunnsdata og deaktivere automatisk oppdatering når man bruker mobildata.

Viktigheten av å overvåke og rapportere overforbruk: Bedriften bør oppmuntre ansatte til å være bevisste på eget forbruk. Dette kan inkludere å overvåke databruk via mobiloperatørens app eller portal og rapportere til administrasjonen hvis det oppstår uventede høye kostnader. Å ha et system for varslinger ved overforbruk kan også bidra til at ansatte blir mer bevisste på sitt eget mobilforbruk, noe som igjen kan redusere uønskede kostnader for bedriften.

Bruk av bedriftsportaler og administrasjonsverktøy

Moderne mobiloperatører tilbyr bedriftsportaler og administrasjonsverktøy som gir bedrifter bedre kontroll over de ansattes mobilbruk. Disse verktøyene lar bedriften overvåke og administrere bruken på et detaljert nivå, noe som kan bidra til å identifisere unødvendig høye kostnader og optimalisere ressursbruk.

Overvåking av data- og samtaleforbruk: Bedriftsportaler gir bedriften en detaljert oversikt over hver ansatts forbruk, inkludert databruk, samtaler og meldinger. Dette gjør det mulig for administrasjonen å følge med på hvordan mobiltelefonene brukes i sanntid og å identifisere eventuelt overforbruk. Hvis noen ansatte bruker mer data enn forventet, kan bedriften justere datakvoter eller iverksette tiltak for å redusere fremtidig forbruk.

Sette grenser for databruk og varslinger for overforbruk: Mange administrasjonsverktøy gir bedriften muligheten til å sette grenser for de ansattes databruk. Dette betyr at når en ansatt nærmer seg datakvoten sin, vil det automatisk sendes varsler til både den ansatte og administrasjonen. Dette bidrar til å forhindre overforbruk og tilleggsavgifter som kan påløpe ved overskridelse av avtalt datamengde. Bedriften kan også konfigurere disse grensene fleksibelt slik at de er tilpasset ulike ansattes bruksmønstre.

Ved å bruke disse administrasjonsverktøyene effektivt kan bedriften få bedre kontroll over mobilkostnadene, optimalisere ressursfordelingen og sikre at ingen data eller samtaler brukes unødvendig. Dette bidrar til mer kostnadseffektiv drift og økt oversiktlighet i hverdagen.

For å sikre at bedriften velger de riktige verktøyene og tjenestene, kontakt oss for å sammenligne mobilabonnement til bedrift og finne de beste løsningene for din bedrifts behov.

IMG_2161 (1)

«Vårt mål er å hjelpe deg og din bedrift med å finne riktig og kostnadsbesparende mobilabonnement»

Har du noen spørsmål?

Vi besvarer gjerne dine spørsmål dersom det er noe du lurer på. 

Følg oss

Kom i gang her! Tar maks 1 min

Spørsmål og svar

Bedriftsabonnement har vanligvis en del en del tilleggstjenester som man ikke finner i vanlige abonnement for privatpersoner. Disse er funksjoner som slik som for eksempel sentralbord og hovednummer, som gjør det mer lettvint for kunder å ringe til bedriften, og som gjør det mulig for bedriften å viderekoble samtalen til rette vedkommende.

Bedriftsabonnement gir bedriften et mer profesjonelt image når kunder ringer til bedriften. De gjør også livet enklere for de ansatte ettersom kommunikasjonen, både internt og eksternt, forenkles.

Noen av de viktige komponentene som inngårt i bedriftsabonnement, foruten selve telefonabonnementet er bedriftsnett-tjenestene som vanligvis blant annet inkluderer sentralbord, mobil app, bedriftskatalog, hovednummer, menyer, telefonkø-systemer, talemeldinger, svargrupper, alternative visningsnummer, rapportering og mer.

Når du bestemmer deg for et bedriftsabonnement bør du ta i betraktning bruksmønsteret til dine ansatte og hvor mye data hver av disse trenger å bruke. En annen viktig ting å vurdere er hvilke funksjonaliteter som inkluderes i bedriftsnettet, hvilke du eventuelt trenger, og hvor mye disse koster. En annen ting å tenke på er hvilke systemer du bruker internt til kalender og lignende dersom du har planer om å integrere dette med bedriftsnettet.

Mange bedriftsnett kan integreres med kalendere og andre funksjoner. For eksempel er det vanlig å synkronisere bedriftsnett med Microsoft Outlook slik at bedriftsnettet automatisk kan oppdateres med tanke på hvem som til enhver tid er lister som tilgjengelig i kalenderen sin.

Kom i gang her! Det tar maks 1 min

Før du går...

La oss ringe deg, slik at du får det beste tilbudet fra flere operatører!

Ved å sende skjemaet godtar du at Bedriftsabonnement skal kunne gi meg et personlig tilbud, og at leverandøren behandler mine persondata basert på mine valg